In timpul dezbaterilor furtunoase de miercuri pe marginea motiunii de cenzura a sarit in ochi un lucru cel putin ciudat: toti liberalii care au tinut discursuri, in frunte cu premierul Tariceanu, au pus tunurile pe Mircea Geoana, noul presedinte al PSD. Avand in vedere ca subiectul discursurilor era dezastruoasa guvernare a PSD, ar fi fost de asteptat ca "tinta" sa fie Adrian Nastase, in calitatea sa de fost premier si de fost presedinte al partidului care s-a aflat la putere pana acum 6 luni. In plus, in timpul acelorasi dezbateri, s-a mai vazut ceva: la un moment dat Geoana, atacat din toate partile, a cerut un drept la replica, dar presedintele de sedinta, Adrian Nastase, n-a vrut sa-i dea dreptul sa vorbeasca. A fost nevoie de interventia lui Miron Mitrea ca Geoana sa-si poata lua apararea.

Ei bine, aceste doua mici amanunte din cadrul dezbaterii motiunii au generat o suspiciune la adresa lui Adrian Nastase, si anume aceea ca i-ar fi rugat pe "prietenii" sai de la PNL sa nu-i pomeneasca numele, ci sa-l faca pe Geoana paratrasnetul invectivelor si al huiduielilor. Potrivit informatiilor noastre, confirmate de surse din conducerea PNL, a existat intr-adevar o asemenea intelegere convenita intre Nastase si premierul Tariceanu. Scopul lui Nastase este ca Mircea Geoana sa fie ridiculizat si atacat de toata lumea, pentru ca el insusi sa-si recastige pozitia de numarul 1 in PSD. Insa si Mircea Geoana a aflat de tradarea colegului sau Adrian. "Nastase e atat de disperat sa-si pastreze locul de la Camera incat colaboreaza cu Tariceanu cat poate de des", ne-au declarat surse din apropierea presedintelui PSD. Geoana insusi ne-a declarat ieri ca pe el personal l-au multumit atacurile la care a fost supus: "Ieri la Parlament s-a produs validarea mea ca lider al PSD. Au vazut toti ca Mircea Geoana nu este baiatul ala moale din care poti sa faci ce vrei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.