Presedintele Traian Basescu a aprobat demisia consilierului de stat al Administratiei prezidentiale Stana Anghelescu, incepand de la 1 iulie, se arata intr-un comunicat transmis ieri de Presedintie. In documentul emis de Cotroceni se mai precizeaza doar ca "doamna Stana Anghelescu si-a depus demisia din motive personale". Conform unor surse parlamentare, citate de Mediafax, Stana Anghelescu (foto) a fost fortata sa demisioneze chiar de seful statului, dupa ce Traian Basescu a aflat ca subalterna sa si-a sustinut sotul, la ANAF, in cursul saptamanii trecute.

Potrivit acelorasi surse, Stana Anghelescu a fost cu sotul sau, Florian Anghelescu, la sediul ANAF, dupa ce firma acestuia a facut obiectul unor controale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a confirmat vizita sotilor Anghelescu la sediul Agentiei. "Nu consider ca a fost vorba despre o presiune politica, dar simpla lor prezenta la ANAF poate fi considerata o tentativa de intimidare", a precizat Bodu. El sustine ca verificarile la societatile din industria tutunului au demonstrat ca ANAF nu poate fi supusa nici unei presiuni. "Sotia mea nu a fost la ANAF sa intervina", a declarat ieri Florian Anghelescu, pentru Realitatea TV.

Avertismentul presedintelui

Amintim ca, intr-un interviu acordat unui cotidian central, in urma cu zece zile, presedintele Basescu a afirmat ca sunt personaje care se folosesc de numele sau pentru a-si crea un sistem de protectie. "Un personaj se numeste Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune ca este consilierul presedintelui, ceea ce nu este adevarat. La fel se comporta si domnul Anghelescu, ce incearca sa-si creeze un sistem de protectie, afirmand in toate anturajele prin care circula ca impreuna cu presedintele stabileste schimbari din functii, puneri sub urmarire penala, etc. Si ca ei mai sunt destui. Mai devreme sau mai tarziu isi vor primi factura minciunii", a spus Basescu in interviu.

Evaziune fiscala

In urma controalelor inopinate derulate de catre Agentia ANAF la compania Anghelescu Industry - unde este asociat Florian Anghelescu, sotul consilierului de stat - a fost descoperita o evaziune fiscala in suma de circa 650.000 de euro, fiind constatat faptul ca aceasta firma nu tine evidente exacte si actualizate cu privire la materiile prime si produsele finite accizabile. In consecinta, ANAF a facut sesizare penala in acest caz. "Este posibil sa se lase cu sanctiuni mai grave, de genul amenzii penale sau inchisoarea", a declarat ieri presedintele ANAF, Sebastian Bodu. "Plangerile penale sunt formulate impotriva administratorului companiei. Anghelescu este asociat la aceasta firma. Parchetul poate extinde cercetarile si asupra asociatilor, daca se descopera ca administratorul a derulat activitatea sub presiunea asociatilor", a spus oficialul ANAF.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.