Politica 2 Iunie 2009 14:58
Dupa multe certuri, amenintari de demise si concedieri simbolice, consilierul Adrian Thiess s-a saturat de caracterul mereu schimbator al primarului si intr-un final a decis sa il paraseasca definitiv pe Sorin Oprescu.
Consilierul personal al lui Sorin Oprescu, Adrian Thiess si-a inceput luna iunie cu propria demisie. Acesta a trimis dis de dimineata un comunicat in care informa:

Raporturile de munca dintre mine si Primaria Generala a Municipiului Bucure?ti, mai exact dintre mine si Primarul General Sorin Oprescu au incetat”, spunea Thiess.

“Lupta de orgolii”


Aceasta decizie a consilierului este luata dupa o luna in care s-a specuat de mai multe ori o posibila demisie sau concediere a acestuia.
Valul “demisiilor-concedieri” a inceput in 4 mai, cand presa anunta ca Thiess, mana dreapta a primarului general, intentioneaza sa is idea demisia din functie. Nu numai atat, Adrian Thiess ameninta si ca in urma demisiei avea sa faca dezvaluiri despre campania pentru alegerile din iunie 2008, alegeri in care Sorin oprescu a castigat primaria Capitalei.

La doar cateva zile dupa aceste “amenintari”, consilierul Adrian Thiess declara ca “nici vorba sa demisioneze de langa Oprescu”.

"Nu voi demisiona. Din contra, voi cere primarului general destituirea unei persoane asupra careia exista dovezi certe de coruptie, respectiv Alina Roman, directorul general al Administratiei Strazilor”, declara Thiess.

In consecinta, primarul Oprescu a hotarat, la doar cateva ore dupa, ca nu va mai astepta o noua “demisie” a consilierului si il va demite chiar el, dar nu oricum, ci prin cererea unei “demisii de onoare”.

Dupa ce consilierul i-a cerut demiterea Alinei Roman, Oprescu l-a acuzat pe acesta de "vanitati neostoite si orgolii neimplinite" si i-a cerut demisia.

Oprescu a mai spus despre Thiess ca acuzatiile aduse de acesta colegilor de echipa simbolizeaza "impotenta sociala, mercantilismul si defrenarea unor nereusite de viata". "Daca cineva si-a inchipuit ca o sa conduc Primaria Generala prin intermediul consilierilor, s-a inselat", a adaugat primarul general.

In replica, Adrian Thiess a declarat ca vrea ca primarul sa-i spuna personal ca ii vrea demisia, si nu prin intermediul presei.

“Sorin, ramai cu bine…”

La mai putin de o luna dupa toate aceste “batalii de orgolii” Adrian Thiess si-a anuntat official demisia.

Raporturile de munca dintre mine si Primarul General Sorin Oprescu au incetat”, a anuntat consilierul.

Thiess ii reproseaza primarului Capitalei ca a ales sa lucreze cu oameni corupti si incompetenti “Primarul General a facut o alegere neta, pe care o regret. Sorin Oprescu a ales sa lucreze in continuare tocmai cu aceia pe care eu i-am acuzat, cu probe zdrobitoare, de coruptie, incompetenta si practici incompatibile cu cele ale unei institutii aflate in serviciul cetatenilor.”

Pe langa acestea, Adrian Thiess a declarat ca “cel mai mare regret al sau” este faptul ca “prietenul sau” Sorin Oprescu nu a ramas acelasi om pe care l-a sprinjinit in campania pentru Primaria Bucuresti.

Ceea ce regret mai mult este faptul ca prietenul meu Sorin Oprescu nu a ramas acelasi om in care am crezut in calitate de candidat pentru Primaria Bucurestiului, apoi ca primar, un om cu principii, capabil sa discearna intre bine si rau, intre corect si incorrect”, a declarat Conislierul.

In finalul “scrisorii”, Thiess a spus ca se asteapta ca toti cei pe care i-a cuzat sa reactioneze, insa le sugereaza “sa stea linistiti” deoarece Thiess a luat decizia de a se implica de acum inainte “in sustinerea unei noi administratii in Bucuresti, pe care oamenii o asteapta si o merita”, a incheiat “Ex. Conislierul personal al Primarului Generl”.

Sorin Oprescu ramane “tot mai singur”

Adrian Thiess este al patrulea consilier al primarului care decide sa il “paraseasca”.

Tonul demisiilor a fost dat de Rosemarie Olanescu la sfarsitul lunii ianuarie, care sustinea in momentul demisiei din functia de Consilier ca “in afara unor actiuni de imagine, nimic nu s-a intamplat concret pentru bucurestean de cand Sorin Oprescu a preluat mandatul de primar”.

Olanescu a mai dat exemplul Centrului Istoric despre care Oprescu spunea ca este o prioritate a mandatului sau si unde lucrurile nu s-au miscat."Nu putem trai numai din recorduri de tipul cel mai lung carnat", este de parere fostul consilier.

La mai putin de o luna a demisionat si Victor Dumitriu, care a plecat de langa primarul Capitalei la inceputul lunii februarie.

Oprescu a comentat foarte sec demisia celui de-al doilea consilier „Din pacate, demisia este un act unilateral. Consider ca domnul Victor Dumitriu si-a indeplinit datoria cu profesionalism si a dat dovada de calitati manageriale si tehnice incontestabile. Fiecare are dreptul sa aleaga in momentul in care isi construieste o cariera, si gestul domnului Victor Dumitriu este o expresie a acestei optiuni. Ii urez succes in activitatea viitoare, cu aceeasi prietenie“.

Al treilea “demisionar” a fost Gheorghe Comsa, care l-a parasite pe Oprescu la inceputul lunii Aprilie.

"Am luat hotararea impreuna cu Sorin Oprescu, pentru ca am multe proiecte de munca personale si nu mai aveam timp sa fac consultanta si la Primarie. Am firma mea de consultanta politica si am multe proiecte", a declarat Comsa in 1 Aprilie.

Iar acum, dupa inca o luna, Oprescu este abandonat si de mana s-a dreapata, Adrian Thiess.

Dupa declaratiile de astazi ale lui Thiess, Sorin Oprescu va ramane doar cu 3 consilieri, din totalul de sapte pe care i-a avut.

Sorin Oprescu a venit insotit la Primaria Capitalei de sapte consilieri personali: Traian Radu Negrei, Florin Victor Dumitriu, Mircea Octavian Constantinescu, George Iorgovan, Adrian Thiess, Cornel Comsa si Rosemarie Olanescu.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.