Politica 1 Iunie 2009 23:33
Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la Craiova, ca Monica Macovei este atacata de adversarii politici care nu doresc independenta justitiei si independenta acestei tari, precizand ca programul de guvernare al PDL urmareste continuarea reformei in justitie inceputa pe vremea ministrului Macovei.
"O ataca toti cei care nu doresc independenta justitiei si independenta acestei tari. Noi le reamintim ca Monica Macovei a facut reforma justitiei in Romania. Drumul pe care a pornit odata Monica Macovei nu va fi intrerupt", a spus Boc la Craiova, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul PD-L a mai mentionat ca programul partidului pe care il conduce pentru Justitie este un raspuns la nevoile romanilor. "Romanii simt o nevoie acuta de dreptate, simt nevoia ca odata ce dosarele ajung in instanta sa fie judecate si tratate toate egal, fara discriminari, simt nevoia ca cei care se gandesc sa cumpere un judecator, procuror, politist sau altceva sa fie pedepsiti, simt nevoia sa traiasca linistiti in aceasta tara", a mai spus Emil Boc.

Mai multi lideri PSD, dar si ai PNL au lansat atacuri la adresa fostului ministru al Justitiei Monica Macovei, candidat PDL la alegerile europarlamentare, acuzand-o ca denigreaza imaginea Romaniei in Uniunea Europeana atunci cand se refera la cazurile de coruptie din tara.
Mai mult, grupul socialistilor europeni a dat publicitatii o lista cu cele mai proaste candidaturi pentru Parlamentul European pe care apare si Monica Macovei. Numele fostului ministru al Justitiei a fost inclus pe lista "dupa discutii cu colegii nostri romani", a explicat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Partidului Socialist European, Julian Scola, care nu a dorit sa detalieze cui i-a apartinut selectia finala, spunand doar ca "este un document PES si a fost redactat de PES dupa consultari cu partidele membre".

Delegatia PSD la PE este formata din zece europarlamentari si este condusa de Adrian Severin si sunt informatii ca numele Monicai Macovei a aparut pe lista la propunerea lui Severin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.