Politica 1 Iunie 2009 15:33
Premierul Emil Boc a declarat duminica, la Craiova, ca ministrul Adriean Videanu -care e obligat de instanta sa restituie Primariei Capitalei, alaturi de mai multi functionari, circa 5 milioane lei- nu are niciun motiv sa-si depuna mandatul si ca are incredere ca justitia va fi corecta in acest caz.
Intrebat de ziaristii craioveni despre dosarul lui Videanu, premierul Emil Boc a precizat ca ministrul nu are niciun motiv sa-si depuna mandatul. "Nici poveste, e un proces pe rol in derulare in momentul de fata, a urmat calea de atac specifica. Sunt convins ca va castiga, am incredere ca justitia va fi corecta si va face ceea ce trebuie", a declarat premierul Emil Boc, la finalul intalnirii cu democrat-liberalii doljeni.

La randul sau, ministrul Adriean Videanu a declarat, duminica, la Craiova, ca hotararea instantei a fost o surpiza si ca, probabil, instanta "nu s-a uitat foarte atent in dosar.

"Instanta a retinut doua aspecte in sarcina primarului general. Unu, probabil ca nu a fost suficient de vigilent in achizitia unui teren pentru un adapost de caini si aici comisia are responsabilitatea, conform legii, dar eu cred ca au facut in deplina legalitate. Al doilea aspect, nu a recuperat CAS-ul de la consilierii generali, in conditiile in care toate sectoarele au castigat in instanta, numai Primaria Capitalei a pierdut, asa ca va las pe dumneavoastra sa analizati. parerea mea e ca nu s-au uitat foarte atent in dosar. La dosar exista o expertiza care confirma decizia comisiei. Hotararea judecatorului a fost o surpriza si pentru mine. Vom vedea la urmatoarea instanta", a afirmat ministrul Adriean Videanu.

Lideri ai PDL au participat, duminica, la festivitatea de lansare a candidatilor PDL din regiunea Sud-Vest Oltenia pentru alegerile europarlamentare, potrivit NewsIn.

Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei, alaturi de mai multi functionari publici din Primarie, sa inapoieze in jur de 5 milioane de lei, ca urmare a sesizarii Curtii de Conturi depuse in instanta.

Tribunalul Bucuresti a luat aceasta decizie dupa ce, potrivit Curtii Curtii de Conturi, la Primaria Capitalei au fost descoperite mai multe nereguli legate de adapostul de caini de la Mihailesti si in derularea procedurii de achizitie a proiectarii si executiei lucrarilor privind investitiile in stadionul "Lia Manoliu" , dar si in ceea ce priveste bordurile. De altfel, intreg raportul controlorilor a fost trimis la DNA.

Controlul Curtii de Conturi s-a desfasurat in perioada 15 februarie-15 aprilie 2008, ca urmare a hotararii Senatului Romaniei nr. 54/2007 si a verificarii anuale a contului de executie si a bilantului contabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.