Mircea Geoana si Dan Ioan Popescu. De dragul partidului, au facut un armistitiu pentru a rezista impreuna.

"Sa lasam neintelegerile deoparte. Unele au fost exagerari, altele au fost din orgolii. Unele au fost de inteles. Respect organizatia si conducerea ei. Sa lucram impreuna, sa avem o colaborare mai buna", le-a spus Geoana membrilor organizatiei de Bucuresti, condusa de Dan Ioan Popescu. Seful PSD si Dan Ioan Popescu si-au intins reciproc miinile a impacare, ingropind astfel adversitatea care le-a marcat relatia de la alegerile locale din vara trecuta si pina la congresul din aprilie.

Sedinta organizatiei municipale desfasurate in prezenta treimii Geoana - Nastase - Mitrea a fost deschisa de Dan Ioan Popescu. "Avem un scop comun si e normal sa lucram impreuna", a spart gheata seful PSD Bucuresti. Dupa ce Geoana a raspuns invitatiei, seria luarilor de cuvint a fost continuata de Nastase, care a vorbit despre motiunea de cenzura. Miron Mitrea, secretarul general al PSD, le-a reamintit membrilor organizatiei Bucuresti ca partidul traieste vremuri de restriste in opozitie, iar liderii locali sint hartuiti de noua putere cu controale si chemati pe la Parchete.

Vanghelie: "Trebuie sa fim capacitati"

La sedinta de imprietenire dintre Geoana si PSD Bucuresti a participat si primarul sectorului 5. "Trebuie sa fim si noi capacitati. Sa fim luati in structuri. Trebuie sa stim si noi pentru ce luptam, ca sa le spunem si militantilor nostri pentru ce lupta", le-a spus Marian Vanghelie celor trei lideri centrali ai PSD. Geoana si Nastase au plecat din curtea lui Dan Ioan Popescu linistiti, cel putin dintr-un motiv. PSD Bucuresti nu va mai organiza conferinte de presa duminica, adica in aceeasi zi cu conferinta de presa a stafului central. La rugamintea lui Geoana, Dan Ioan Popescu a acceptat sa mute intilnirile cu presa in ziua de vineri, pentru a nu fi la concurenta cu centrul.

De la sedinta, singurul invitat care a lipsit a fost Ion Iliescu, care a motivat ca avea o intilnire cu niste reprezentanti ai socialistilor europeni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.