Presedintele Iliescu si-a ridicat ieri, de la BEM, certificatul de senator, ajungand astfel la performanta de a fi si presedinte si senator in acelasi timp. Coincidenta sau nu, Iliescu a incalcat Legea Suprema chiar de Ziua Constitutiei, care a fost ieri. Potrivit articolului 84 alineatul 1 din Constitutie, "In timpul mandatului, presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata". Presedintele-senator a negat insa incompatibilitatea, spunand ca aceasta stare de fapt se datoreaza unei "coincidente in timp". "Este o suprapunere. Nu e incompatibilitate, pentru ca este vorba despre mandate care se termina si altele care incep. E doar o coincidenta in timp pe acest fragment pana se incheie mandatul si incepe activitatea Camerei", a precizat Iliescu. Presedintele a mai spus ca a semnat, la inceputul saptamanii, decretul de convocare a Parlamentului pentru 13 decembrie. El a mai spus ca, in data de 20 decembrie, va avea loc atat depunerea juramantului de catre deputati si senatori, cat si mesajul noului presedinte al tarii in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

Intrebat de ce nu doreste sa fie presedinte al Senatului, Iliescu a raspuns: "Nu simt nevoia". Viitorul fost presedinte nu a vrut sa dezvaluie nici in ce comisie senatoriala doreste sa fie membru. In privinta persoanei care va detine functia de presedinte al Senatului, Iliescu a precizat ca "e o treaba de negocieri intre grupurile parlamentare". Impreuna cu Ion Iliescu s-au aflat la BEM pentru a-si ridica certificatele de parlamentari Dan Ioan Popescu, Sorin Oprescu, Adrian Severin, Ecaterina Andronescu, Aura Vasile, Rodica Nasar, Zamfir Dumitrescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.