"Cine esti sa spui ca renunti la doua miliarde de euro, printul fermecat care produce bani pentru romanii care n-au de nici unele?", a sarit pesedistul-sef Geoana la Basescu, in replica la declaratiile presedintelui, potrivit caruia Romania este dispusa sa renunte la miliardele de la UE, pe motiv ca UE "este in primul rand o idee despre pace, si mai putin despre bani". Geoana crede ca, "in mod deliberat", presedintele Basescu vrea sa se faca exponentul unui curent eurosceptic, care sa se indoiasca de validitatea si termenul integrarii in UE, si asta doar pentru ca "simte ca aici este, eventual, un culoar politic pe care il poate exploata si acest lucru nu e lipsit de legatura cu maniera brutala in care a dirijat PD spre doctrina populara". "Nu cred ca mai este un mister pentru nimeni ca adevaratul sef al guvernului este Traian Basescu. Mi se pare cel putin indecent sa renuntam la doua miliarde de euro, cand si asa sunt prea putini bani pentru Romania. Cred ca Basescu incearca sa se puna in fruntea unui val eurosceptic si provoaca liderii europeni deliberat", a adaugat liderul PSD.

In ochii lui Geoana, Basescu, prin declaratiile lui de renuntare la banii europenilor, care au fost deja negociati, "a facut o gafa monumentala", al carei substrat este pregatirea unei eventuale amanari a integrarii europene. "E aceeasi maniera de afisare a unei asa-zise independente, e o maniera de a persevera in nepriceperea modului in care functioneaza Europa si o lipsa de incredere in proiectul european pentru Romania", a mai comentat presedintele PSD, care crede ca, de fapt, Basescu foloseste aceeasi strategie ca in cazul declaratiilor impotriva altor lideri europeni, cum au fost si cele cu "linsuri de inghetate".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.