DOCUMENTE.

Cei doi au dus in Israel o serie de documente, "multe ascunse ani de-a randul si descoperite recent", dupa cum noteaza Jerusalem Post, pentru a dovedi ca regele Mihai "a fost un profitor in timpul razboiului si imediat dupa aceea".

Cei doi au ajuns in Israel, pentru ca "presa din Romania nu a dovedit receptivitate fata de demersul lor, pentru ca se teme de represalii din partea Guvernului", sustine ziarul israelian.

CONTRACARARE.

Citeste si:

Paul de Romania spera ca apelul sau la autoritatile israeliene si comunitatea evreiasca va impiedica Parlamentul de la Bucuresti sa-i acorde regelului Mihai o compensatie de 30 de milioane de euro drept despagubire pentru proprietatile confiscate dupa cel de-al doilea razboi mondial. "In timpul celor patru ani cat Romania a fost un stat nazist, evreii au fost deportati, proprietatile le-au fost confiscate, nu li s-a permis sa fie farmacisti sau doctori, au fost nevoiti sa poarte o stea galbena, iar 350.000 dintre ei au murit", a declarat Paul de Romania intr-un interviu acordat, duminica, pentru Jerusalem Post. "Cine este vinovat? Regele Mihai a creat statul nazist. Si acum este rasplatit!", afirma printul Paul.

BANI SI IAR BANI.

Printul afirma ca pregateste o actiune in justitie in numele evreilor, ale caror proprietati au fost confiscate in timpul domniei lui Mihai. El sustine chiar ca unchiul sau i-a oferit o parte din suma de 30 de milioane de euro, pentru a pastra tacerea in legatura cu trecutul sau nazist, dar a refuzat, potrivit sursei citate.

Surse parlamentare israeliene ne-au declarat ieri ca la Knesset (Parlamentul israelian) a circulat pe mail-ul intern o petitie, din partea deputatului partidului ultraortodox Shass, Nissim Dahan, care sustinea demersurile printului Paul.