Basescu a anuntat ieri ca nu va face propuneri pentru membrii CA ale TVR si SRR. Decizia, motivata de „algoritmul politic“, incurca planurile coalitiei de schimbare a conducerilor celor doua institutii.

Incurcatura s-ar putea transforma, mai grav, intr-un blocaj al functionarii celor doua consilii, avind in vedere ca pentru numirea presedintelui fiecareia dintre acestea este nevoie de o majoritate de sapte voturi din cele 13. Fara votul persoanei care ar fi trebuit desemnata de presedinte, raportul de forte in cele doua CA este de sase la sase. In aceste conditii, blocajul este iminent, tinind cont ca, daca de trei ori la rind nu este ales presedintele, consiliul de administratie este dizolvat de drept.

Basescu le-a comunicat ieri sefilor Parlamentului ca "refuzul se datoreaza faptului ca cele doua institutii au fost si sint puternic influentate de factorul politic, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai intimple in viitor este necesara o schimbare a cadrului legal in care ele functioneaza".

Tariceanu spune ca nu-i nici o problema

Birourile Permanente ale celor doua Camere au decis ieri ca procedurile de constituire ale CA pentru SRR si TVR pot continua si in lipsa candidatilor Presedintiei. "Legea actuala prevede ca daca sint desemnati trei sferturi dintre candiati, CA se poate constitui. Nu stiu ca Presedintia sa fi intrat in greva", ne-a declarat deputatul UDMR Kelemen Hunor. In schimb, premierul Tariceanu a fost mai rezervat, spunind ca "fiecare institutie poate lua orice decizie doreste". Pe ultima suta de metri, partidele au anuntat candidati noi. Astfel, garnitura PSD la TVR este urmatoarea: Nicu Alifantis, Anne Juganaru si Despina Neagoie, in timp ce la SRR, Andrei Alexandru i-a luat locul lui Victor Socaciu. Tot la SRR, PNL a desemnat-o pe Bogdana Paun-Balmus in locul lui Ducu Bertzi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.