Politica 13 Mai 2009 17:08
Controversatul document creditat ca apartinand PD-L-ului, care prezenta analiza "adversarilor politici" (PSD si PNL) si modalitati de "distrugere" a acestora, a fost asumat de Agentia de Rating Politic, lucru care ii linisteste pe democrat-liberali si ii absolva de acuzatiile de stratgii murdare si calomnii.
Conform documentului, PSD ramane principalul adversar al democrat-liberalilor. Prin urmare, formatiunea lui Geoana trebuie prezentata ca "un partid dezbinat, fara claritate interna, preocupat de putere, nu de rezolvarea situatiei Romaniei". Totodata, parlamentarilor si liderilor PDL li se recomanda "sa faca subtil, si de cate ori este nevoie, apel la memoria momentelor anti-Iliescu si anti-Nastase", transmite Impact News.

In acelasi document sunt prezentate si exemple recente, care ar trebui luate drept model de punere in aplicare a strategiei prezentate.
"R. Anastase - <Sa nu lasam tara pe mana agramatilor, smecherilor si prostilor>; Gh. Flutur - <Le transmitem un mesaj prietenesc colegilor de la PSD: Romania nu poate fi guvernata cu jumatati de masura, ci doar cu masura intreaga>; M. Macovei - <PDL nu se duce in Europa ca sa minta sau sa incerce sa ii pacaleasca pe cei din UE>; Traian Radu Ungureanu - <diferenta dintre PDL, PSD si PNL este ca PDL gandeste, iar celelalte partide urasc>; Cristian Preda - <PSD, PNL, PRM ne fac de ras in Europa>.

Documentul falsificat

Acest document s-a dovedit insa a nu fi "comandat" de PD-L, ci de Agentia de Rating Politic.

Contactat de "Gardianul", managerul Agentiei de Rating Politic, Cristian Andrei sustine ca "este usor ridicol si amuzant ce s-a intamplat si in acelasi timp trist". "Am trimis unor politicieni aceasta analiza din proprie initiativa, ca sursa de documentare, faptul ca a fost falsificata ... ati vazut si dumeavoastra unde s-a ajuns. Documentul initial avea chiar semnatura mea. Initial am crezut ca este o gluma. Nu vreau sa dau amploare acestui eveniment", a spus Cristian Andrei.

"Nu este absolut nici o legatura cu PDL", sustine acesta. "Documentul prezentat public ca fiind un <document intern PDL> este de fapt o analiza independenta facuta de Agentia de Rating Politic. Documentul a fost prezentat cu sigla Agentiei noastre, a fost semnat de mine personal si transmis ieri unor politicieni si parlamentari. Era o simpla analiza, o Alerta de strategie politica, avand la baza surse publice. Din pacate, cineva, nu stiu cine, a preluat materialul, i-a pus sigla si antentul PDL si l-a prezentat complet eronat, falsificat ! Textul a fost pastrat integral" a sustinut managerul agentiei.

Pe de alta parte, surse din PDL sustin ca analiza ar fi fost comandata de fostul PDL-ist Liviu Nistoran. Acesta din urma neaga implicarea in aceasta actiune. Intamplator numele lui Nistoran a mai fost asimilat cu intentii de manipulare, el comandand in mai a.c. un sondaj CURS pentru care a platit 10.000 de euro, care spre deosebire de alte sondaje de opinie era defavorabil PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.