Politica 6 Mai 2009 16:53
Biroul Permanent al Senatului a decis marti ca raportul privind inceperea urmaririi penale in cazul senatorul PSD Serban Mihailescu sa fie introdus pe ordinea de zi a plenului saptamana viitoare, deoarece, in aceasta saptamana, senatorul in cauza este internat in spital.
Biroul Permanent al Senatului a decis repartizarea catre senatori a raportului Comisiei juridice in cazul lui Mihailescu, urmand ca saptamana viitoare sa fie intrus pe ordinea de zi a plenului, pentru a fi supusa votului incepere urmaririi penale solicitata de DNA.

"S-a tinut cont si de faptul ca domnul Serban Mihailescu nu este valid in acest moment, dar s-a stabilit ca indiferent de pozitia pe care dumnealui o are, martea viitoare repartizam raportul respectiv si miercurea viitoare va fi discutat cel mai probabil in plen", a precizat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

Conducerea Senatului a amanat de cateva ori aducerea in plen a raportului in cazul Serban Mihailescu, pe motiv ca Regulamentul acestei Camere trebuie "corectat" in acord cu decizia CCR ca hotararea privind urmarirea penala a membrilor Guvernului sa fie luata cu votul majoritatii senatorilor prezenti. Modificarea a fost facuta de comisia de Regulament pe data de 23 aprilie si adoptata de plenul Senatului in sedinta de luni, transmite NewsIn.

Pe 19 martie, 2009, Comisia juridica a Senatului nu a reusit, in lipsa voturilor necesare, sa acorde nici un vot pentru inceperea urmaririi penale a lui Serban Mihailescu, nici unul impotriva,astfel ca raportul senatorilor juristi nu va contine vreo recomandare, iar plenul va fi cel care decide in cazul senatorului PSD.

Patru senatori (cei de la PSD) au votat impotriva inceperii urmaririi penale impotriva lui Serban Mihailescu, in timp ce cei patru senatori PDL au votat pentru. Ioan Ghise, Marian Bigiu de la PNL si Attila Cseke de la UDMR au lipsit de la audierile comisiei si de la vot.

DNA a cerut Senatului, pe 31 iulie 2008, inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.