Politica 6 Mai 2009 15:46
Subcomisia care analizeaza Codul penal a decis de principiu, marti, ca infractiunea de inalta tradare sa poata fi aplicata membrilor CSAT, nu numai presedintelui tarii, introducand aceasta fapta in Codul penal si propunand ca infractiunea sa aiba o pedeapsa maxima cu inchisoare pe viata.
"Noi am considerat, Comisia, sigur o sa ma consult si politic cu colegii mei, dar nu cred ca cineva are ceva impotriva sa spunem ca inalta tradare sunt cele patru infractiuni clasice de tradare din Cod savarsite, dar nu doar de presedinte, pentru ca ar fi parut ca facem un articol de Cod penal doar pentru presedinte, ci de catre membrii CSAT, cei practic care asigura securitatea si siguranta nationala", a declarat Victor Ponta, presedintele subcomisiei, transmite NewsIn.

Comisia a decis, de principiu, ca atunci cand un membru al CSAT comite una dintre infractiunile de tradare prevazute de Codul Penal, aceasta sa fie considerata inalta tradare, fiind pedepsita cu inchisoare pe viata sau de la 15 la 25 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.