Politica 5 Mai 2009 18:02
Liberalii si udemeristii au depus luni, la Senat, motiunea de cenzura impotriva Guvernului PDL-PSD, in care critica politica bugetar-fiscala introdusa in primul rand prin rectificarea bugetara, dar si modalitatea de schimbare a sefilor de servicii deconcentrate.
Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a afirmat ca, prin motiunea de cenzura "Marea pacaleala PDL-PSD" "se sanctioneaza patru luni de esec in ce priveste politicile fiscal-bugetare" si "modul in care prin demagogie Guvernul a fost de-a dreptul recidivist in a nu-si indeplini promisiunile".

Liberalii au mai criticat, potrivit lui Vosganian, "falimentul politicii bugetar-fiscale", precum si OUG 37, care "politizeaza structurile administratiei locale si compromite dreptul la cariera al functionarilor publici". "In loc sa lupte impotriva crizei, Guvernul nu face decat sa fie un factor de agravare a acesteia, astfel incat prima masura anti-criza pe care o propunem este demiterea Guvernului PDL-PSD", a afirmat liderul PNL, transmite NewsIn.

Cat priveste eficienta motiunii de cenzura, Vosganian a apreciat ca, daca va trece, va reprezenta un "act de luciditate din partea unor parlamentari care nu doresc sa se compromita fiind partasi la toate aceste erori". "Daca nu va trece, inseamna ca PSD si PDL se complac in aceasta complicitate si niciunul dintre lideri nu trebuie sa se dezica de rezultatele guvernarii", a sustinut el.

Vosganian a mai adaugat ca, si daca nu va trece, liberalii privesc motiunea de cenzura ca pe un pas important intr-o succesiune menita sa-i readuca pe initiatori in postura de componenta a actului de guvernare.

La randul sau, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a declarat ca, prin temele ridicate, ea ar trebui votata de toti parlamentarii. "Daca ne gandim insa la ciolanul de ros al PSD si PDL s-ar putea ca sansa acestei motiuni sa fie una mica", a precizat el, adaugand insa ca "adevarata motiune de cenzura" va fi votata de cetateni, la alegerile europarlamentare, dar mai ales la prezidentiale, intrucat Traian Basescu a "cautionat si gestioneaza" Guvernul.

Numarul de semnaturi stranse este de 124, de la parlamentarii PNL si UDMR. Depunerea motiunii de cenzura a fost facuta de liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, de vicepresedintii Varujan Vosganian si Daniel Chitoiu, iar din partea UDMR de deputatul Lakatos Petru, care a lucrat alaturi de echipa PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.