Politica 4 Mai 2009 02:34
Fostul ministru al Educatiei, deputatul Cristian Adomnitei, a anuntat, duminica, la Iasi, ca va introduce la Camera Deputatilor pachetul de legi realizat in timpul mandatului sau si i-a invitat pe parlamentarii sa le sustina, transmite corespodnentul NewsIn.
"Acum doi ani nu era niciun pachet de legi. Acum sunt doua, iar, conform regulamentului Parlamentului, trebuie discutate impreuna. Cele doua pachete sunt bazate pe principii asemanatoare, dar sunt unele diferente si vreau sa las unele optiuni deschise. In noul pachet, redactat de domnul Mircea Miclea, sunt niste idei noi, pe care le sustin, dar nu pot fi de acord, de exemplu, cu ideea organizarii bacalaureatului diferit", a declarat fostul ministru al Educatiei, in conferinta de presa.

Adomnitei a sustinut ca a obtinut deja sprijinul unor colegi din Parlament care fac parte din partidele aflate la guvernare. "Am convingerea ca parlamentarii vor alege ce este mai bun din cele doua pachete de legi", a completat deputatul iesean.

Referindu-se la protestele anuntate de sindicatele din invatamant, Adomnitei a facut un apel catre profesori sa nu blocheze anul scolar.

"Urmatoarele forme de protest, dupa greva generala de trei zile, sa se desfasoare dupa terminarea anului. Singurele care au dat dovada de echilibru in aceasta perioada au fost sindicatele, insa fac un apel la acestea si la profesori sa actioneze in interesul elevilor", a precizat fostul ministru al Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.