Politica 4 Mai 2009 16:11
Ministrul demis al Educatiei, Cristian Adomnitei pare sa fi ramas cu sufletul la fosta functie, iar acum reproseaza Guvernului ca in 2009 educatia este pe ultimul loc in lista prioritatilor si asta constituie o �bataie de joc� din partea guvernantilor.
In nicio tara europeana educatia nu este atat de vitregita ca in Romania premierului Boc si a presedintelui Basescu”, sustine Adomnitei, care le aminteste acestora ca pe perioada cand era el ministru educatia era un domeniu prioritar, iar guvernarea liberala a alocat in premiera un buget de 6% din PIB pentru acest sector.

In opinia fostului ministru, asa-zisa “bataie de joc” fata de educatie este facuta prin: “Inghetarea si chiar diminuarea veniturilor profesorilor, in locul cresterii de 50 % promisa de actuala putere si promulgata de Traian Basescu. Prin taierea fondurilor alocate sistemului de invatamant, prin demersurile de politizare a sistemului, intarzierea intocmirii legii unice de salarizare si incalcarea pactului pentru educatie”, sustine Adomnitei intr-un comunicat de presa trimis redactiei 9am.

Ministrul revocat al Educatiei este de parere ca decizia sindicatelor de a recurge la greva generala in zilele tezelor unice este o modalitate ‚prea blanda” de protest „comparativ cu dimensiunea colosala a esecurilor actualei guvernari in domeniul educatiei”. Cu toate astea, Adomnitei spera ca nu se va ajunge la greva generala sau la proteste pe o perioada nedeterminata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.