Politica 4 Mai 2009 13:28
Ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, a criticat miercuri propunerea Ecaterinei Andronescu privind desfasurarea orelor de sport intr-o singura zi pe saptamana, apreciind ca elevii au nevoie de o ora de sport in fiecare zi.
"Atat personal, cat si in numele Ministerului Tineretului si Sportului, declar ca nu sunt de acord cu reducerea numarului de ore de educatie fizica. Nu este normal sa reducem aceste ore, daca ne gandim la educatia copiilor, la sanatatea lor, daca avem o viziune asupra ceea ce inseamna viitorul unei natiuni. Trebuie sa ne ocupam de problemele tinerilor si sa investim in ei" a declarat Ridzi, intrebata cum comenteaza propunerile ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Democrat-liberala a subliniat ca, potrivit ultimelor date statistice, peste 40% dintre tineri sunt afectati de probleme specifice sedentarismului. "Voi face tot ce imi sta in putinta sa incurajez tinerii sa faca miscare. M-am bucurat cand am vazut ca sunt si declaratii ale liderilor altor partide care sprijina acest lucru. Personal, cred ca e nevoie de o ora de sport in fiecare zi, mai ales ca educatia fizica este o materie de bacalaureat. Nu putem fi de acord cu desfasurarea acestor ore sambata" a precizat Ridzi.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a lansat in data de 15 aprilie ideea ca ar fi posibil ca orele de educatie fizica sa fie tinute sambata sau duminica, dar a adaugat ca decizia va apartine profesorilor si conducerii scolilor, transmite NewsIn.

Andronescu a motivat, in cadrul audierii de la Comisia de invatamant din Senat, reducerea numarului orelor de educatie fizica din scoli si licee de la doua la una singura prin faptul ca nu mai exista "miscare de masa". "Pana la modificarile pe care le-am produs in trunchiul comun erau doua ore de sport. Nu mai exista miscare de masa si s-a redus baza de selectie pentru sportul de performanta. Motiv pentru care am convenit ca in trunchiul comun sa ramana o ora, iar in activitatea extracurriculara sa mai adaugam doua. In felul acesta ocupam cu ceva activitatea extracurriculara si incercam sa profitam de componenta educativa a activitatii sportive, devoltarea competitivitatii, a spiritului de fair-play si abilitatea de a lucra in echipa”, a mai afirmat Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.