Presedintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut, duminica, faptul ca numirea directorilor institutiilor deconcentrate pe criterii politice s-a facut si inainte de Ordonanta de urgenta recent adoptata de Guvernul Boc,momentul initial al acestui proces fiind "pesederizarea din 1992".

Antonescu a admis ca si in perioada in care PNL a fost la guvernare, directorii unitatilor deconcentrare erau numiti prin "concursuri de imprejurari".

"Eu nu am avut niciodata ipocrizia sa neg ca, si pana la aceasta Ordonanta de urgenta, s-au numit acei directori pe criterii preponderent politice. S-a intamplat asta odata cu pedeserizarea, in 1992. Atunci, daca nu erai membru PSD, plecai, daca erai director sau director adjunct. In '96, odata cu venirea la putere a Conventiei Democratice si a PD, s-a trecut la "depedeserizare" (...) Chestiunea e ca, in 2005, noi si cu domnii astia berceni: Blaga, Basescu, ne-am angajat si sub o anumita presiune si o sugestie puternica a UE sa limitam acest lucru. Am ajuns ca nu s-au mai pus nici prefectii pe criterii politice. Legea Functionarului public pe care domnul Blaga si-a asumat-o si cu tot Guvernul Tariceanu, cu mare tam-tam"
, a sustinut liderul liberal, potrivit NewsIn.

Presedintele PNL a raspuns astfel unor critici lansate de democrat-liberalul Radu Berceanu, care acuza PNL de "minicuna" si "fariseim", pentru ca sustine ca prin Ordonanta data de Guvernul Boc se politzeaza institutiile prin schimbarea unor directori, aratand ca acei directori erau de fapt pusi in functii prin concurs de imprejurari. "Da, exista foarte mult fariseim in politica romaneasca, exista o profunda ticalosie, dar nu-mi pare deloc ca domnul Radu Berceanu e cel nimerit sa demaste lucrul acesta. Il intreb pe domnul Berceanu daca vrea sa numaram, intr-o zi, cati directori a pus domnia sa din 1990 si pana azi prin concurs de imprejurari si cati am pus eu, Crin Antonescu? Asa, intr-o sambata, cand e liber si dansul sau duminica, depinde cum e. Stam si numaram", i-a replicat liberalul.

Crin Antonescu a criticat duminica Ordonanta de urgenta privind institutiile deconcentrare, sustinand ca Traian Basescu, PSD si PDL "au pus in scena o piesa de teatru", actorul principal, seful statului, rugandu-l pe Emil Boc "sa se mai gandeasca in privinta Ordonantei, poate nu e chiar foarte buna".

Antonescu a declarat ca a aplaudat interventia presedintelui, pentru ca "e o idee buna ca domnul Boc sa se gandeasca la ceva cand guverneaza". "Domnul Traian Basescu, care a nasit Guvernul, l-a curatat de paduchi, l-a aranjat, l-a scos nou-nout si l-a asumat, vad ca nu si-l mai asuma", a adaugat Antonescu.

"Domnul Boc a asumat, in numele Guvernului PDL- PSD, o Ordonanta asteptata de armata clientelara portocalie si de cea rosie, in teritoriu. Boc ne-a explicat ieri ca este o Ordonanta necesara pentru a promova competenta. Chiar si din gura lui Emil Boc e strigator la cer. Ca si cum n-ai putea schimba un om incompetent cu unul competent fara aceasta politzare a functiilor (... ) Apoi, ca de obicei, Mircea Geoana e usor stingherit, parca n-ar fi chiar de acord cu ceva ce Guvernul a produs. Pe urma, Traian Basescu, intr-un discurs prietenos si bland, nu in fata minoritatii maghiare, ci a UDMR, o formatiune pe care a denuntat-o in repetate randuri ca oligarhica, alcatuita din fruntasi corupti si nereprezentand interesele maghiarilor, spune ca il roaga respectuos pe Boc sa se mai gandeasca, poate nu e chiar foarta buna Ordonanta", a mai spus liberalul. Potrivit acestuia, ultimul actor intrat in scena, Radu Berceanu "arata ca, intr-adevar, poate ar fi bine ca Guvernul sa se mai gindeasca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.