Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Romania are nevoie de o majoritate de stanga in Parlamentul European pentru ca interesele romanilor din tara si strainatate sa fie mai bine reprezentate si pentru a pune capat indiferentei Vestului fata de Romania.

Mircea Geoana a participat, duminica, la trainigul echipelor de campanie a PSD, care are loc la Sinaia, ocazie cu care liderul social-democrat le-a cerut responsabililor partidului in campania pentru europarlamentare sa mobilizeze electoratul astfel incat stanga europeana sa-si impuna politicile de depasire a crizei economice.

"Adevarata miza a alegerilor este legata de raspunsul pe care stanga trebuie sa-l dea la cumplita criza cu care ne confruntam. Prin acest raspuns trebuie sa indreptam ceea ce capitalismul neoliberal a facut gresit in Europa, iar in Romania a dus la situatia in care o patura redusa de oameni instariti au tinut in saracie si in lipsa de sanse marea majoritate a populatiei", le-a spus Geoana pesedistilor prezenti, conform NewsIn.

Liderul social-democrat le-a cerut coordonatorilor campaniei partidului sa puna accent pe faptul ca PSD a aparat in Parlamentul European interesele romanilor din celelalte state ale Uniunii Europene. "Adrian Severin si ceilalti europarlamentari ai nostri au ridicat primii vocea pentru romanii din Italia, pe cand cei de la PPE au intretinut mesajul antiromanesc, ca strainul e de vina", a afirmat presedintele PSD.

El a afirmat ca alegerile europarlamentare din 7 iunie sunt cruciale pentru Romania din perspectiva situatiei internationale a tarii precum si datorita negocierii in cadrul UE a distributiei resurselor financiare in interiorul Uniunii. "Spuneti-le tinerilor ca de modul in care se va construi Europa depinde destinul lor. Astazi Romania este tot mai izolata. La est, avem un val de vrajmasie, in timp ce la vest avem un val de indiferenta fata de interesele tarii noastre", a apreciat Geoana.

El a spus ca deosebit de importante in problematica europeana vor fi subiectele subventiilor pentru agricultura si redesenarea axelor de transport europene. "Vrem ca trenul de mare viteza sa circule doar prin Polonia si Ungaria? Vrem sa fim in continuare la periferia axelor de transport si a infrastructurii transeuropene din cauza unor ministri de transporturi care n-au fost in stare sa construiasca autostrazi?" s-a intrebat Geoana retoric.

Presedintele PSD s-a pronuntat pentru regandirea rolului statului dupa actuala criza economica. "Lupta ideilor in Occident a fost mai ales in zona ideilor ultraliberale, ca piata este Dumnezeu, ca doar ea asigura belsug si bunastare. Aceasta teza a murit. Ce punem in loc? Nu un stat opresiv, ci un echilibru intre piata si reglementare, un stat respectuos fata de cetateni, nu autoritar, nu un stat care devien un fel de Big Brother, cum vedem ca se intampla si in Romania, din pacate", a adaugat Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.