Judecatoria Sectorului 3 a obligat ziarul "Romania Libera", cat si pe corespondentul de Vrancea al acestei publicatii, Marian Girleanu, la plata a cate 1000 lei fiecare, reprezentand daune morale, presedintelui PSD Vrancea si al Consiliului Judetean, Marian Oprisan.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 din 21 aprilie 2009, dupa un proces care a durat doi ani, poate fi atacata cu apel, relateaza NewsIn.

Baronul PSD de Vrancea a dat in judecata ziarul "Romania Libera" pentru un articol din 11 noiembrie 2005, scris de corespondentul de Vrancea al publicatiei, Marian Girleanu, sub titlul "Oprisan a cerut spaga doua milioane USD de la Union Fenosa".

In articol se sustinea ca Oprisan ar fi cerut reprezentantilor companiei spaniole Union Fenosa, care ar fi dorit sa cumpere societatea de termoficare a municipiului Focsani, doua milioane de dolari drept spaga, folosindu-se si de numele deputatului PSD de Vrancea, Miron Tudor Mitrea.

Toate afirmatiile, insa, s-au dovedit a fi fara acoperire, procurorii Directiei Nationale Anticoruptiei dispunand in februarie 2006 neinceperea urmaririi penale fata de presedintele CJ Vrancea.

Inainte de a inchide dosarul lui Oprisan, procurorii DNA l-au audiat inclusiv pe Jose Maria Aldeanueva, reprezentantul Union Fenosa in Romania, care a negat in fata anchetatorilor ca baronul PSD de Vrancea i-ar fi cerut mita.

Autorul materialului de presa a sustinut ca informatiile referitoare la presupusa solicitare de mita s-ar regasi inclusiv in raportul de tara al Romaniei facut de Comisia Europeana, instanta constantand, insa, ca afirmatiile erau false.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.