Cabinetul de avocatura al "parintelui Constitutiei", senatorul PSD Antonie Iorgovan, nu se ocupa numai de apararea lui Omar Hayssam. Mai nou, face si trafic de influenta. Si nu oriunde, ci chiar acolo unde este sigur ca are cele mai mari sanse de reusita: la Parlamentul din care face parte Iorgovan si care ii acorda acestuia imunitate. Comisiile juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari ale Senatului si Camerei Deputatilor au primit in aprilie un document purtand antetul cabinetului de avocatura condus de Antonie Iorgovan, acelasi Iorgovan care este membru al Comisiei senatoriale cu pricina.

Documentul este trimis de Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, si incearca sa convinga parlamentarii de incorectitudinea anchetarii sale de catre Parchetul National Anticoruptie inainte de informarea Parlamentului Romaniei, institutie care a numit-o in aceasta functie. Membrii celor doua comisii au acceptat punctul de vedere al doamnei Anghelache, nu insa si faptul ca senatorul Iorgovan incearca sa faca pe avocatul doamnei Anghelache. Pentru ca Antonie Iorgovan nu s-a multumit sa foloseasca antetul cabinetului sau de avocatura, ci a si intervenit in dezbaterile desfasurate in comisiile reunite la sfarsitul lunii trecute, pledand cauza doamnei Anghelache. Ceea ce este contrar normelor deontologice, atat ale parlamentarului, cat si ale avocatului. Numai interventiile repetate ale colegilor au reusit sa stavileasca apetitul verbal al "avocatului" Iorgovan prezent, totusi, la sedinta in calitate de senator membru al Comisiei.

Aceasta incompatibilitate nu i-a permis lui Iorgovan sa voteze. Gabriela Anghelache a fost pusa sub acuzare, pe 11 aprilie, de procurorii PNA, pentru abuz in serviciu in legatura cu tranzactionarea pe piata de capital a unor actiuni ale Magazinului Bucur Obor. CNVM reprezinta organismul care reglementeaza piata de capital, fiind insarcinat cu supravegherea tranzactiilor pe bursele de marfuri si de valori. Implicarea lui Antonie Iorgovan in acest caz pare de inteles, avand in vedere ca partidul din care face parte, PSD, a numit-o pe Gabriela Anghelache la conducerea CNVM in anul 2000. Mai dubios este faptul ca o institutie care beneficiaza de bani din bugetul statului angajeaza o firma de avocatura, deloc intamplator cabinetul lui Iorgovan, in conditiile in care o asemenea institutie ar trebui sa aiba jurist propriu, care sa apere cauzele angajatilor sai, si nu sa bage banii in conturile cabinetului de avocatura Iorgovan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.