Directorul general al Institutul National de Administratie (INA), liberalul Viorel Coifan, i-a cerut scuze Margaretei Costea, soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana, "pentru prejudiciile de imagine" aduse de Bogdan Draghici, director general adjunct al INA si subalternul sau. Draghici a fost cel care a acuzat-o pe soacra presedintelui social-democrat ca exercita presiuni asupra sa pentru a obtine spatii
de la institut pentru Fundatia ASEBUSS, in care aceasta este implicata.

Viorel Coifan a gasit de cuviinta sa-i ceara scuze Margaretei Costea prin intermediul unei scrisori adresate lui Marcel Duhaneanu, director executiv ASEBUSS. In epistola, acesta scrie: "Imi prezint public, in numele INA si al meu personal, scuze distinsei doamne Margareta Costea pentru prejudiciul de imagine adus in cadrul conferintei de presa. O asigur si va asigur, domnule profesor, de intreaga mea disponibilitate in vederea unei bune colaborari". El catalogheaza acuzatiile lui Draghici drept "inadvertente aparute in presa, care se datoreaza unui deficit de comunicare". "Uneori, din exces de zel, se mai produc si erori sau prezentari insuficient instrumentate ale unor situatii sau stari de fapt", scrie Coifan.

"Am vrut sa fiu un gentleman"

Contactat telefonic de "Evenimentul zilei", Viorel Coifan ne-a declarat ca nu a trimis scuze unei persoane, ci unei institutii. "Am raspuns la o adresa a domnului Duhaneanu, in care domnia sa spunea ca doamnei Margareta Costea i s-au adus prejudicii de imagine. Mi s-a parut ca INA nu trebuie implicat in chestiuni care nu erau verificate (acuzatiile lui Draghici - n.r.). Eu sint un gentleman din Timisoara, care considera ca lucrurile trebuie spalate in familie", ne-a precizat Coifan. Acesta nu crede ca demersului sau i se poate da vreo conotatie politica. "Eu nu mi-am cerut scuze soacrei domnului Mircea Geoana, ci Fundatiei ASEBUSS" a adaugat Coifan. Intrebat daca nu cumva, prin scuzele sale, legitimeaza presiunile pe care le acuza Bogdan Draghici, acesta a raspuns: "Eu nu legitimez nimic pentru ca nu stiu nimic!".

Presiuni

Directorul general adjunct al INA, Bogdan Draghici, a acuzat-o pe Margareta Costea ca a facut presiuni asupra sa pentru a obtine spatii in cadrul institutului pentru Fundatia ASEBUSS, un ONG in care este direct implicata. "In dialogurile pe care le-am avut, doamna Margareta Costea a subliniat ca este soacra fostului ministru Mircea Geoana. Ea a incercat sa obtina unele aprobari cu privire la implicarea domniei sale si a fundatiei pe care o reprezinta in programele initiate de INA, solicitind in mod expres sa i se ofere o insarcinare in cadrul institutului, un statut oficial".
Margareta Costea s-a aratat extrem de deranjata de legatura care se face constant intre ea si Mircea Geoana. "Intr-o conferinta de presa s-a spus asa: "Capusele PSD, abonate la banii publici. Soacra lui Geoana s-a lipit ilegal de INA". A fost incorecta aceasta afirmatie doar pentru ca Mircea Geoana este intimplator ginerele meu. Vreau sa va spun ca eu sint membra a Partidului Taranist inca din 1990 si ca tatal meu a fost coleg de celula cu domnul Coposu", a declarat Margareta Costea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.