Actual vicepresedinte PD, Adriean Videanu va candida in pentru postul de presedinte executiv al acestui partid. Ieri, Biroul Permanent National (BPN) al PD a acceptat ca viitoarea Conventie Nationala a partidului sa aleaga persoana care va ocupa functia de presedinte executiv.

Pana acum, presedintele executiv era ales, la fel ca si vicepresedintii partidului, de catre Consiliul National de Coordonare, o instanta inferioara fata de Conventie. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a mai precizat ca, tot in principiu, s-a stabilit ca din viitoarea structura de conducere a partidului sa faca parte 10 vicepresedinti, un secretar general si 14 sau 16 secretari executivi. In prezent, in BPN al PD sunt circa 60 de persoane, din care 12 vicepresedinti, aproape 20 de secretari executivi, o serie de asa-numiti imputerniciti nationali, precum si fostii ministri ai partidului. Actualul statut nu prevede existenta unei functii de secretar general, dar ea va fi infiintata acum special pentru Vasile Blaga.

Liderul democrat vrea sa-i demita pe toti pesedistii, incepand cu Nastase si Vacaroiu

Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca va cere celorlalte partide din coalitia majoritara "un calendar precis" privind inlocuirea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului. Boc a apreciat ca, daca exista vointa politica, cei doi ar putea fi schimbati pana la sfarsitul acestei luni. Ar urma ca, in iulie, sa fie inlocuiti si sefii serviciilor deconcentrate din teritoriu ramasi in functie din perioada guvernarii PSD. "Luna iulie va fi luna lui Cuptor, cand vom prelua puterea la toate nivelurile", a sustinut Emil Boc. El a precizat ca nu are nimic personal cu Vacaroiu si Nastase, dar mentinerea acestora la conducerea Parlamentului reprezinta un "mesaj la rezistenta" adresat activistilor PSD din teritoriu care se mai afla inca la conducerea unor servicii deconcentrate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.