"Am votat cu Zambitorul, Omul-fara-gat si Chelie, adica Iliescu, Roman si Voican Voiculescu", zice Petre Muraru, 46 de ani, care povesteste cum a ajuns la Urgenta dupa intalnirea intamplatoare cu minerii in 14 iunie 1990. Ieri, in Piata Universitatii, sute de bucuresteni i-au votat pe vinovatii mineriadelor. Numele lui Ion Iliescu, alaturi de cel al lui Petre Roman si al lui Gelu Voican Voiculescu, a stat scris pe cele mai multe buletine introduse intr-o urna verde montata de studenti.

"L-am votat pe Iliescu si pe Petre Roman si l-as mai fi pus acolo pe Brucan, Gelu Voican Voiculescu si toata pleiada, dar trebuia un spatiu mai mare pe buletin. Si ar trebui un spatiu mai mare la Parchet si in puscarie, sa incapa toti", spune Sabin, student la Stiinte Politice. Spiritele s-au incins instantaneu la aparitia fostului general de securitate Nicolae Plesita, care venea de la doctor. Batranii adunati la Universitate l-au recunoscut si au tabarat toti pe el: "Cat ai pensie, ma, cat ai pensie?", l-a intrebat unul dintre ei, agitand un deget in aer. Un alt batran a inceput sa strige cum generalul a atactat sediul Radio Romania Libera impreuna cu Carlos Sacalu' si a pus la cale moartea generalului Pacepa. Desi topit de caldura, Plesita reuseste sa-i raspunda omului ca nu e treaba lui cat ia el pensia. Apoi, Plesita a disparut in spatele panzei vopsite cu "Inca ne mai doare".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.