Guvernul taie cu sase miliarde de lei cheltuielile publice prin prima rectificare bugetara a anului. Mediul, Turismul, Apararea, Agricultura si Educatia vor pierde bani.
In cursul acestor zile, Ministerul Finantelor negociaza cu reprezentantii celorlalte ministere sumele care pot fi luate de la fiecare la aceasta prima rectificare bugetara a anului. Finantele au sarcina de a elabora o ordonanta de urgenta pana saptamana viitoare prin care sa rectifice bugetul pentru a se incadra in deficitul bugetar convenit cu FMI, de 4,6% din PIB.

Astfel se are in vedere reducerea cheltuielilor bugetului general consolidat cu aproximativ sase miliarde de lei. Prima rectificare bugetara din acest an va lua in calcul cifrele prevazute in acordul cu FMI. Potrivit intelegerii, deficitul bugetar este prevazut sa se dubleze de la 11,8 miliarde de lei (2% din PIB-ul de 579 de miliarde de lei), in bugetul actual, la aproximativ 24 de miliarde de lei (4,6% din PIB-ul revizuit la 531 de miliarde de lei).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.