Ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a spus ca intentia PNL de a depune o motiune simpla pe tema agriculturii este o dovada de tupeu, dar ca se bucura de acest demers, deoarece ii da ocazia sa probeze situatia dezastruoasa a agriculturii pe care a preluat-o de la guvernarea anterioara.

"Gestul imi da posibilitatea sa arat, de la tribuna Parlamentului, dezastrul pe care l-am gasit la Ministerul Agriculturii in cifre, in date, si nu in povesti. Ma mira tupeul pe care il au cei de la PNL sa ne dea ei noua lectii cand au vazut ce au lasat in urma lor", a spus Sarbu, joi, referitor la intentia deputatilor PNL de a initia o motiune simpla pe tema agriculturii.

Ministrul i-a acuzat pe liberali ca au tratat acest domeniu cu neseriozitate, in perioada in care au fost la guvernare. "Acolo s-au succedat patru ministri care au fost sezonieri, unii erau mai ascunsi ca altii. Deci e o situatie penibila, hilara de-a dreptul, dar pe mine ma bucura pentru ca imi da posibilitatea sa arat exact ceea ce au facut", a mai spus Sarbu, citat de NewsIn.

Sarbu a prezentat o pozitie similara si in cadrul intalnirii sale de joi cu membrii Comisiei de agricultura a Camerei Deputatilor. "Sa ai tupeul sa vii sa spui tu, care ai creat un dezastru, ca este un dezastru in agricultura, inseamna sa recunosti ca am gasit un dezastru. In trei luni de zile, tot am reparat ce am gasit si vom mai merge o vreme cu peticeli. Asta ne-au lasat cei ce se erijeaza in sfatuitorii nostri", a afirmat ministrul.

In textul motiunii simple a PNL, ce urmeaza sa fie depusa in cursul saptamanii viitoare la Camera Deputatilor, ministrul Agriculturii Ilie Sarbu este acuzat de incompetenta, de denigrarea colaboratorilor, comportament abuziv si dezinformarea deliberata a fermierilor.

Ministrului Ilie Sarbu i se imputa faptul ca adminstreaza domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale in aceeasi maniera in care a facut-o in perioada 2001-2004, ignorand faptul ca Romania a devenit, intre timp, membru al Uniunii Europene. "Agitatia si nesiguranta fermierilor, motivate mereu de prezenta crizei si de lipsa resurselor financiare, dovedesc ca reforma de refacere a spatiului rural a fost parasita, ca Romania se intoarce la perioada 2001-2004", se arata in documentul mentionat.

Initiatorii motiunii il acuza pe Sarbu de incompetenta invocand faptul ca Sarbu a obtinut pentru ministerul sau doar 0,76% din PIB, ca a inlocuit prevederile din programul de guvernare cu un plan de 67 de "dorinte", ca programele initiate pun in pericol reusita celei de-a doua etape a Politicii Agricole Comune si ca nu a elaborat un plan de revizuire a Programului National de Dezvoltare Rurala. Al doilea cap de acuzare se refera la afirmatiile facute de Sarbu fata de specialistii de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA). "Un denigrator nu poate conduce eficient o organizatie. Are succes numai conducatorul care stie sa motiveze, nu sa subordoneze. Din pacate, domnul Ilie Sarbu nu face parte din categoria ministrilor care motiveaza", sustin liberalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.