Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, cu o serie de observatii, proiectul de Cod Civil elaborat de Ministerul Justitiei

Comisia juridica a Consiliului, condusa de Dan Lupascu, a analizat prevederile proiectului de lege si a ajuns la concluzia ca „este un Cod bun, dar care mai are nevoie de corijari”. Lupascu a remarcat ca prevederile noului Cod aduc o nota de modernizare, chiar daca altele „s-au pastrat de pe vremea lui Cuza”.
Lupascu a cerut ca acolo unde se aminteste de interdictii sa se vina si cu o serie de sanctiuni care se aplica in cazul incalcarii respectivelor interdictii.

Membrul CSM a mai criticat folosirea termenilor de „minor” si de „copil” in acelasi context.
Ca noutate, Dan Lupascu a remarcat introducerea unor dispozitii, precum calomnierea persoanei decedate si institutia logodnei. „Actualul Cod Civil nu recunoaste concubinajul, chiar daca el exista”, a completat Lupascu.

In completare, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a aratat ca toate observatiile vor fi trimise Comisiei care a elaborat proiectul de Cod Civil si a promis ca se va tine cont de ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.