Cotidianul a intrat in posesia inregistrarii declaratiilor pentru care Monica Macovei fusese acuzata de deputatul UDMR ca a defaimat Romania.

Acuzatiile lui György Frunda potrivit carora Monica Macovei ar fi afirmat lucruri neadevarate despre Romania se dovedesc a fi cel putin exagerate.

Cotidianul a intrat in posesia inregistrarii discursului de la Berlin al fostului ministru al Justitiei, din care reiese ca in interventia de la Realitatea TV udemeristul a denaturat declaratiile acesteia.

Unul dintre capetele de acuzare aduse de Frunda se referea la faptul ca Macovei ar fi sustinut ca in Romania nici unui politician nu i s-a ridicat vreodata imunitatea. Or, aceasta a spus ca, pentru a-i fi ridicata imunitatea unui parlamentar suspectat de fapte de coruptie, un procuror are nevoie de acordul Legislativului.

In plus, Macovei puncta ca in Romania dezbaterea pe tema ridicarii imunitatii dureaza luni intregi, in timp ce in alte state o astfel de decizie se ia in 24 de ore sau in doua zile. "Am auzit in astfel de cazuri inclusiv opinii de genul 'Astazi este el, maine poate fi unul dintre noi, asa ca sa fim uniti'“, spune Macovei, referindu-se la solidaritatea parlamentara in cazuri de ridicare a imunitatii.

Incercand sa contureze o imagine cat mai reala a atitudinii politice din tara, proaspata pedelista si-a intarit declaratia cu argumentul ca deputatii si senatorii care dezbat asupra ridicarii imunitatii unui coleg al lor discuta pe probe, comportandu-se astfel ca o instanta. "Unora li s-a ridicat imunitatea, altora nu”, a incheiat Macovei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.