In plin scandal provocat de demiterea generalului magistrat Dan Voinea si trecerea sa in rezerva, acesta dezvaluie, pentru Q Magazine, ca celebrul infractor Marian Clita a incercat sa ii sparga locuinta, probabil pentru a da de urma anumitor documente.
La o zi dupa ce a fost trecut, ieri, in rezerva, prin decret al lui Traian Basescu, fostul procuror-sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Dan Voinea, declara pentru Q Magazine ca s-a pus la cale o spargere a locuintei sale in cautarea, cel mai probabil, a unor eventuale documente legate de anchetele la nivel inalt pe care le-a derulat in ultimii ani.

“Acum doua saptamani, s-a produs un incident suspect in preajma locuintei mele, doi infractori fiind surprinsi de politie in timp ce dadeau tarcoale casei. Unul dintre ei a declansat, probabil din eroare, alarma unei masini parcate linga domiciliul meu, iar politia venita la fata locului a operat retinerea lui, celalalt reusind sa scape. Ulterior, surse din politie mi-au spus ca, din anchetarea retinutului, un anume Sorin Chiuvat, a reiesit ca venise acolo impreuna cu Marian Clita, infractorul devenit faimos dupa scandalul Ursu” ne-a declarat Voinea. Reamintim ca Marian Clita, un cunoscut spargator de case, a recunoscut, cu ani in urma, ca a fost introdus de Securitate in celula cunoscutului disident anti-comunist Gheorghe Ursu, pentru a-l asasina. Condamnat in 2000, Clita se afla in prezent in libertate. Voinea, care s-a ocupat de anchetarea lui Clita in dosarul Ursu, afirma ca l-a contactat pe infractor prin mijloace specifice si l-a chestionat in legatura cu prezenta sa in apropierea casei generalului.


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.