Directorul general al televiziunii publice, Alexandru Sassu, a trimis conducerii Camerei Deputatilor o scrisoare prin care informeaza ca TVR este pregatita sa difuzeze in direct lucrarile Parlamentului.

Sassu precizeaza ca, daca Legislativul accepta propunerea sa, ar trebui sa desemneze o persoana responsabila cu acest proiect care sa colaboreze cu specialistii din televiziune.

"In spiritul misiunii de serviciu public, pentru buna informare a cetatenior asupra activitatii Parlamentului Romaniei, Societatea Romana de Televiziune este pregatita sa difuzeze in direct lucrarile Senatului si Camerei Deputatilor. Va rugam ca, dupa analiza propunerii noastre, in cazul in care sunteti interesati de acest proiect, sa binevoiti a desemna din partea institutiei dumneavoastra o persoana responsabila de acesta, care urmeaza sa colaboreze cu specialistii din SRTv pentru a asigura succesul proiectului" se arata in adresa trimisa de Sassu.

Documentul este inscris pe ordinea de zi a sedintei Biroului Permanent al Camerei.

Atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor au avut loc mai multe discutii, in cadrul Birourilor permanente, privind necesitatea ca posturile de televiziune, in special cel public, sa transmita lucrarile Parlamentului.

Presedintele Senatului Mircea Geoana si-a exprimat dorinta, pe 9 martie, in interiorul conducerii Senatului, ca anumite activitati ale acestei camere, anumite "momente de substanta politica", sa fie transmise de catre Televiziunea publica.

Geoana a considerat ca ar fi necesare "o ora sau doua ore de transmisie directa" la Televiziunea publica. "Domnul presedinte Sergiu Nicolaescu poate ne ajuta si dansul, fiind presedintele Comisiei pentru cultura, am putea sa avem o data pe saptamana o ora, o ora si jumatate, din momentele cu adevarat pline de substanta politica, de subiecte importante", a sustinut presedintele Senatului.

In opinia liderul PSD, daca cetatenii ar fi informati cu privire la "momentele" de "substanta politica", acest lucru s-ar reflecta asupra perceptiei publice despre Senat.

In stenograma BP al Camerei Deputatilor din 2 februarie sunt consemnate mai multe interventii privind acest subiect. Astfel, vicepresedinte PD-L, Cezar Preda, a afirmat ca televiziunea publica ar trebui sa se ocupe de imbunatatirea imaginii publice a parlamentarilor. "Haideti sa indreptam strategia noastra ca aceasta televiziune publica sa intre si sa faca treaba aici pentru alesi si sa faca studioul pe banii lor, sa prezinte activitatea din Parlament asa cum dorim noi pentru ca, pana la urma, este o televiziune publica si ea face ce-i spunem noi, nu ce vor altii", a spus Preda in BP in cadrul discutiilor privind oportunitatea crearii unui studio TV propriu al Parlamentului pe care televiziunile sa-l foloseasca, potrivit stenigramei sedintei postate pe pagina de internet a Camerei Deputatilor.

Discutia a fost initiata de Adrian Nastase (PSD) care a sprijinit ideea pe considerentul ca ar putea rezolva problemele de imagine ale Legislativului. "Consider ca bugetul trebuie sa-l construim in functie de o anumita strategie pe care o avem in vedere in ceea ce priveste activitatea Parlamentului. Avem o problema de imagine? Pornim de aici si construim bugetul in acest mod", a spus Nastase. "Avem o problema de imagine, avem o problema de a prezenta ceea ce facem aici, trebuie sa ne hotaram: facem conferinta de presa in fiecare zi, iesim sa explicam ziarelor, invitam televiziunile. Daca avem un astfel de studio, putem sa implicam si televiziunile private, ca sa nu ne facem adversari din ele si le spunem o zi pe saptamana, cate un moderator care vine de la fiecare dintre aceste televiziuni", a adaugat Nastase.

Construirea unui studiou a fost sprijinita si de udemeristul Marton Arpad care a cerut ca televiziunile sa plateasca pentru inchirierea studioului.

Ulterior, Cezar Preda a revenit cu precizari asupra declaratiei, sustinand ca interventia sa din sedinta de luni a BP, legata de postul TV, a fost gresit inteleasa, opinia sa fiind de fapt ca unul dintre canalele TVR ar putea fi consacrat, pe modelul american C-Span, transmisiunilor din Legislativ.

"Regret felul in care pare sa fi fost inteleasa interventia mea din Biroul Permanent referitoare la postul de televiziune. Durata limitata a sedintelor Birului Permanent conduce adesea la interventii prea concise, tehnice, care, mai ales daca sunt scoase din context, pot fi interpretate eronat", se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.