Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ieri ca masurile anti-criza, realizate in urma consultarii mediului de afaceri, nu sunt "batute in cuie", iar guvernul isi propune sa isi coordoneze masurile de relansare a economiei cu cele luate la nivel european.

"Vrem sa ne coordonam masurile cu cele luate la nivel european prin planul de redresare economica. Am reusit sa realizam programul anti-criza in urma consultarii cu mediul de afaceri, fara sa consideram aceste masuri batute in cuie", a spus Pogea, la un seminar despre asteptarile companiilor in moment de criza.

Guvernul a luat mai multe masuri anti-criza, cea mai importanta constand intr-un pachet de fonduri pentru investitii in valoare de zece miliarde euro. In 20 martie, primul ministru Emil Boc a declarat ca guvernul isi propune sa faca o prima evaluare a efectelor planului anti-criza.

Ministrul finantelor a mai spus astazi ca masurile luate de guvern pe termen scurt nu trebuie sa produca derapaje sau sa afecteze calendarul de aderare la zona euro, iar tinta de adoptare a euro in 2014 se mentine, ceea ce presupune intrarea in Mecanismul Ratelor de Schimb (ERM 2), anticamera zonei euro, in 2012.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.