Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marti ca nu il intereseaza Lavinia Sandru, ca nu a avut de-a face cu ea, ca a avut doar niste obiectii de natura principiala, si ca ziaristii au o obsesie pentru aceasta.

Intrebat de ziaristi, la finalul unei sedinte informale unde s-a discutat despre pregatirea campaniei pentru PE, daca si Lavinia Sandru a fost unul din subiecte, presedintele de onoare al PSD a spus: "Nu, draga. Dar ce va obsedeaza pe voi? Dar cine e Lavinia Sandru?".

"Nu ma intereseaza aceasta fata, n-am avut de-a face cu ea. Eu am prezentat un punct de vedere de principiu privind componenta unei liste de candidati ai PSD. Sunt niste principii, inclusiv la PE. Altminteri, cu fata asta n-am avut de-a face, nu am de-a face, nu ma intereseaza", a explicat fostul presedinte, citat de NewsIn.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca Lavinia Sandru nu figureaza pe lista partidului la euroalegeri pentru ca aceasta e alcatuita doar din membrii ai formatiunii. "Lavinia Sandru nu figureaza printre propunerile venite din judete si, repet, criteriul legat de aceasta coerenta idelogica a reprezentat o conditie obligatorie in evaluarea noastra", a spus el. Intrebat daca PSD isi va schimba atitudinea daca Sandru se inscrie in partid, Geoana a raspuns: "Daca se inscrie putem sa ne mai uitam la acest subiect".

Sandru fusese propusa de organizatia de Bistrita a PSD pentru a figura pe listele de la europarlamentare. Anuntul a provocat nemultumirea liderului fondator, Ion Iliescu, care a anuntat ca va pleca din partid daca Sandru va intra in PSD, sustinand ca ea si Cozmin Gusa, ex-presedintele partidului pe care il conduce acum aceasta, nu au facut nimic in politica si, mai mult, au avut mereu o atitudine ostila partidului. Lavinia Sandru si-anuntat disponibilitatea de a se inscrie in PSD, dar initial a dat de inteles ca gestul e un compromis, singurul care sa o aduca in PE. Dupa ce si alti pesedisti s-au alaturat corului criticilor lui Iliescu, inclusiv europarlamentari, Sandru a dat garantii ca nu va parasi PSD si nici grupul socialistilor europeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.