Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat marti ca va depune impreuna cu alti colegi o initiativa legislativa prin care sa se interzica organizarea alegerilor prezidentiale odata cu cele europarlamentare din iunie.

"Astazi probabil, sau maine cel mai tarziu, voi depune impreuna cu cativa colegi o initiativa legislativa prin care sa stabilim foarte clar ca alegerile pentru presedinte nu se pot desfasura in iunie si ca ele trebuie sa se desfasoare, firesc, la sfarsitul mandatului de cinci ani pentru ca trebuie oprita totusi aceasta speculatie in legatura cu o astfel de varianta. Cred ca la nivel politic noi trebuie sa hotaram aceste chestiuni foarte direct, foarte concret", a explicat fostul premier, citat de NewsIn.

Adrian Nastase a mai spus ca PSD trebuie sa discute cu PDL in ceea ce priveste problemele din coalitie, el aratandu-se deranjat in special ca presedintele Basescu a venit "in inspectie" la DGIPI. "Si in ceea ce priveste guvernarea, trebuie sa asiguram totusi o delimitare a spatiilor de lucru in ceea ce priveste compomanentele Guvernului. Nu stiu daca este atat de normal ca presedintele Romaniei sa vina sa faca o inspectie la DGIPI, la Ministerul de Interne". Fostul premier a mai sustinut ca PDL a facut unele numiri "in mod provocator" si ca PSD ar trebui sa aiba o atitudine mai ferma. "Sunt si alte chestiuni care trebuie totusi clarificate. E vorba de anumite numiri, pe anumite zone, unde trebuiau facute numiri de catre ministri nostri sau de catre reprezentantii nostri si au fost facute anumite numiri intr-un mod aproape provocator, as spune. Lucrurile acestea trebuie discutate, inteleg ca vor fi examinate la nivelul Coalitiei, dar si din punctul de vedere al partidului, aceste lucruri trebuie spuse foarte clar", a aratat Nastase.

Liderii PSD au avut o intalnire informala marti dimineata, unde au discutat despre echipa si strategia de campanie.

Posibilitatea organizarii alegerilor prezidentiale odata cu cele europarlamentare reprezinta o opinie personala a lui Radu Berceanu, care nu a fost discutata in PDL, in cadrul coalitiei sau in Guvern si nici cu presedintele Traian Basescu, a declarat vineri premierul Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.