Mai multi jurnalisti din televiziunea publica, printre care Rodica Culcer, Marian Voicu, Cezar Ion si Anca Lazarescu, cer partidelor parlamentare, intr-un apel difuzat ieri, "sa dezbata si sa adopte in procedura de urgenta o noua lege de organizare si functionare" a SRTV, care sa asigure institutiei o independenta politica reala.

In motivarea demersului lor, jurnalistii subliniaza ca sunt "preocupati de evolutia si performanta institutiei" si "convinsi ca o televiziune publica inde­pendenta si performanta este indispensabila pentru consolidarea democratiei romanesti", noteaza Mediafax.

Semnatarii critica actuala lege, despre care sustin ca si-a dovedit din plin limitele si incapacitatea de a asigura o independenta politica reala a institutiei si un management performant si riguros in interesul public.

"Cadrul legal in care functioneaza SRTV este atat de lax incat nu exista nici o stavila in calea arbitrariului, abuzurilor si a comenzilor politice, nicio protectie pentru jurnalistii verticali impotriva sanctiunilor arbitrare", se arata in apelul jurnalistilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.