Intr-un interviu acordat astazi agentiei Agerpres, liderul PSD, Adrian Nastase, defineste cauza actualei crize economice, la nivel mondial, isi reitereaza pozitia asupra pastrarii identitatii ideologice si doctrinare a partidului pe care-l reprezinta, fapt care, in opinia lui, nu se poate face fiind la guvernare cu un aliat precum PD-L, care confuzioneaza electoratul social democrat si atrage atentia ca acordul cu FMI poate fi o capcana care sa-l salveze electoral pe actual sef al statului, dar care se va constitui in nota de plata pentru cei care vor veni la putere exact dupa ce lui Traian Basescu ii va expira un eventual nou mandat prezidential.
In afara de un acord cu FMI, dupa parerea mea, ar trebui sa avem si un acord anti-Basescu. Este o premiza pentru ca in anii viitori sa fim mai bine pregatiti in fata unor astfel de situatii, pentru ca un personaj care a ajuns presedinte prin frauda, care a numit un guvern prin santaj, care practic a sabotat guvernul din care facea parte in 1997 si, in calitate de presedinte, face acelasi lucru cu guvernul de acum, in mod evident nu poate fi un partener si mai ales un lider care sa arate drumul.

Va reamintesc ca, in contextul dezbaterilor despre buget, am fost printre primii care au afirmat ca baza de la care se pleaca este nerealista, ca veniturile prognozate sunt exagerat de optimiste. Atunci, unii au afirmat ca sunt un critic al guvernului din care PSD face parte. Acum, insa, multi imi dau dreptate.


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.