PD nu vrea sa fuzioneze cu PNL, dupa cum o arata programul viitorului presedinte ales al PD, Emil Boc. Coordonatele Aliantei D.A. ramin cele stabilite inainte de alegeri.

Textul lansat public ieri de actualul presedinte interimar al PD si care are sustinerea maselor largi democrate stabileste ca "PD ramine deschis fuziunii prin absorbtie cu alte partide care vor gasi la PD un spatiu in care ideile si doctrinele vor putea fi reprezentate la adevarata valoare". Cu alte cuvinte, PD este dispus, in termenii pe care singur ii va stabili, sa inghita partidele mici de centru-dreapta, viitoarea orientare a "partidului presedintelui".

Motiunea Boc-Videanu-Blaga defineste PNL ca partenerul de succes al PD, cu precizarea ca "relatia cu PNL are la baza documentele politice pe care PD le-a respectat si le va respecta", fara alte detalii. In ceea ce priveste "PUR, autointitulat recent Partidul Conservator", dupa cum scrie textual in motiune, relatia cu partidul lui Dan Voiculescu "depinde de modul in care ea va dovedi ca este un partener loial si corect de dialog si actiune in plan guvernamental si parlamentar".

UDMR "se califica pentru cooperare", PRM apartine "stingii populiste" si nu este demn de colaborare, iar PSD este criticat din toate directiile. Vicepresedintele liberal Puiu Hasotti descrie varianta expusa de Boc drept "o pozitie la 180 de grade fata de ceea ce a stabilit congresul PNL". Tot la congresul liberal, insa, "s-a reafirmat ca liberalismul nu poate si nu trebuie sa dispara din Romania", a amintit Hasotti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.