Tandemul Iorgovan-Iliescu da roade si la nivel de vocabular. Daca pentru Ion Iliescu, presedintele PSD, Mircea Geoana este un "prostanac", pentru senatorul Antonie Iorgovan, acelasi lider da dovada de "pustism", mai ales in aparitiile televizate in care acesta a comentat declaratiile sale fara a discuta in prealabil. Senatorul PSD uita insa ca spalatul rufelor in public pe care l-a declansat la inceputul saptamanii s-a produs tot fara o discutie prealabila cu cei din actuala conducere a PSD.

Totodata, Iorgovan se disculpa, precizand ca Geoana si Adrian Nastase i-au "pus pumnul in gura" in exercitarea atributiilor sale de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD. "Ori isi vede conducerea executiva de ale ei si se abtin Geoana si Nastase sa comenteze, pentru ca un comentariu de genul 'Iorgovan este un electron sarit de pe orbita>>, in conditiile in care Iorgovan este prim-vicepresedintele unei structuri in partid care, conform statutului, ar trebui sa-l ancheteze pe Adrian Nastase, asta inseamna un pic a baga pumnul in gura", a explicat Iorgovan.

Senatorul crede ca atitudinea celor doi lideri PSD vizeaza, de fapt, inlocuirea sa din functia pe care o detine in cadrul comisiei. "Daca se va decide ca pozitia mea este una impardonabila, imi vad de ale mele", a adaugat Iorgovan, sustinand ca isi va pune mandatul la dispozitia comisiei pentru a vedea care este pozitia acesteia fata de cazul Hayssam. Iorgovan nu a ezitat sa dea si o dovada clara asupra celor doua tabere din PSD. "Aici era o disputa intre Nastase si Iorgovan, si el (Geoana, n.r.) a trecut cu arme si bagaje de partea lui Nastase. Arbitrajul asta nu-l face presedintele partidului, pentru ca e vorba de structuri diferite. Deci ei au sarit amandoi cu topoarele pe mine pentru faptul ca am indraznit sa pun o problema de bun simt", s-a aparat Iorgovan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.