Senatorul PSD Ion Iliescu nu a recunoscut, ieri, ca a fost pus sub invinuire in dosarul mineriadei din 13-15 iunie, declarand ca este vorba despre "un fals". "Cine v-a spus? Este un fals, o provocare, o diversiune. Nu s-a formulat nici un fel de acuzare", a raspuns Iliescu intrebarilor ziaristilor pe aceasta tema. El a precizat ca a primit o invitatie din partea procurorului Dan Voinea pentru "o intalnire ca martor in legatura cu cercetarea ce se desfasoara la Parchet privind evenimentele din 13-15 iunie", transmite Mediafax.

"Am auzit ca au fost acolo niste indivizi care o fac pe victimele si care au lansat o asemenea chestiune. Este o porcarie si o provocare. Deci n-o luati in seama", a adaugat Iliescu. El a negat si informatia potrivit careia avocatul sau ar fi vorbit despre aceasta punere sub acuzare. "Avocatul, din contra, le-a spus ca nu este vorba despre o citatie, ci despre o invitatie ca martor si nici vorba de acuzare. Dar nu stiu cine dintre cei care au fost acolo ar fi vehiculat asa ceva", a mai precizat Iliescu.

El s-a aratat extrem de mirat cand a fost intrebat daca se simte vinovat pentru cele intamplate la mineriada din 13-15 iunie 1990. "Eu vinovat? Minerii - daca vorbim despre mineri - au venit in Bucuresti din cauza vandalismelor din 13 iunie. Lumea a fost ingrozita de ce a vazut ca se intampla in Capitala cu incendierea masinilor din Piata Universitatii, cu devastarea unor institutii ale statului, cladirile Politiei, Internelor, SRI-ului si apoi televiziunea. Asta a creat starea de groaza in intreaga tara", a spus Iliescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.