Stransi cu usa iminentei debarcarii lui Valentin Nicolau, liberalii se balbaie in ce priveste nominalizarea unui inlocuitor. Primul nume aparut in ecuatie a fost cel al Luciei Hossu Longhin, a urmat Brandusa Armanca, pentru ca pe ultima suta de metri sa intervina cel al lui Razvan Popescu. Pana marti, favorita parea Armanca, tinand cont de marea experienta de presa si de faptul ca mai condusese o televiziune. Ca dovada, a fost chemata la Biroul Permanent al PNL pentru discutii, invitata oficial, prin secretariatul partidului. "Am fost anuntata sa ma prezint la sediul PNL pentru o intalnire cu membri BPC, fiindca am fost propusa in conducerea coalitiei. Am avut, de altfel, o discutie informala cu mai multi membri ai conducerii PNL in contextul amintit, toata lumea aratandu-se avizata in legatura cu prezenta mea acolo".

Discutia cu forul de conducere liberal s-a contramandat din simplul motiv ca, intre timp, se amanase discutarea raportului de activitate a TVR pe saptamana viitoare. Dupa care au urmat contrazicerile si balbaielile. Eugen Nicolaescu spune ca Armanca a fost invitata de "un coleg care a dovedit exces de zel". Numele colegului ramane un mister. Cat despre propunerea propriu-zisa, acelasi Nicolaescu da vina pe Raluca Turcan, presedinta Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, care s-ar fi "grabit" cu propunerea.

Problema este ca Armanca nu pare a fi dorita de toti liberalii, ca sa nu mai discutam de UDMR. Motivele raman neclare, dar, tinand cont ca pe fir a intrat numele lui Razvan Popescu, se pare ca se va merge pe varianta mai sigura a nominalizarii unui membru de partid. Mai mult, Tariceanu refuza propunerile facute pana acum, argumentand ca Televiziunea are nevoie "de un manager, de un om care sa nu aiba legaturi cu presa, pentru a nu fi influentat politic". Cu alte cuvinte, ziaristii sunt influentati, iar managerii, ca Nicolau, care nu avea "nici in clin, nici in maneca" cu presa, nu. Pana in acest moment nu se vehiculeaza numele nici unui astfel de manager. Singura certitudine pare a fi Rodica Culcer, pentru sefia de la Departamentul de Stiri.

Cert este ca decizia numirii unui director general la TVR, chiar si interimar, se dovedeste extrem de dificila si nu este prima oara cand autoritatiile se balbaie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.