Parlamentarii nu sunt de acord cu intentia ministrului Educatiei de a reduce numarul de ore obligatorii de sport, de la doua, la una, dupa cum prevede un proiect prezentat in cadrul sedintei Comisiei parlamentare pentru invatamant.

Potrivit proiectului, liceenii ar putea avea, de la anul, numai o ora obligatorie de sport pe saptamana, iar programa scolara va fi redusa la 30 de ore pe saptamana.

Nu am redus numarul de ore de sport, ci am regandit programa pentru acest domeniu, astfel incat elevii sa aiba o ora obligatorie, si inca doua incluse in activitati extracurriculare. Elevii vor putea alege sa intre in echipe de fotbal, baschet si asa mai departe. Profesorii de sport vor trebui sa-i convinga pe elevi sa faca aceste activitati extracurriculare, pentru ca vor fi platiti pentru ele”, a precizat ministrul Educatiei, citata de NewsIn.

Reprezentantii Camerei Deputatilor s-au aratat nemultumiti de aceasta decizie, motivand prin faptul ca fara obligativitatea unui numar de ore, elevii nu vor veni voluntar la activitatile extracurriculare.

Despre reducerea numarului total de ore la liceu, ministrul a explicat ca acest proces face parte dintr-unul mai amplu, de modificare a intregii programe scolare. “In prezent elevii de liceu stau mult prea multe ore la scoala, este extrem de obositor pentru ei, motiv pentru care, pentru eficientizarea procesului de educatie, vor reduce numarul de ore la 30. Dupa aceea vom trece la modificarea programei scolare pentru crearea de competente”, a explicat Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.