Senatorii juristi au decis ca martea viitoare sa-l audieze pe senatorul PSD Serban Mihailescu, urmand ca, dupa audiere, sa faca un raport pentru plen in maximum o saptamana, a declarat presedintele Comisiei, Toni Grebla.

Senatorii juristi au decis marti dupa-amiaza sa continue analiza actelor trimise de Parchetul General in cazul senatorului PSD Serban Mihailescu, dupa ce reprezentantii PDL au cerut revenirea asupra votului de marti dimineata prin care Comisia cerea date suplimentare de la DNA.

Decizia din Comisia juridica a fost luata dupa ce senatorii au descoperit ca exista inca din decembrie 2008 un raspuns al Parchetului care arata ca procurorii nu mai au ce probe suplimentare sa trimita, in lipsa avizului Senatului, transmite NewsIn.

Senatorul PDL Iulian Urban a sustinut chiar ca presedintele comisiei juridice, Toni Grebla, i-ar fi cerut secretarei comisiei sa secretizeze adresa Parchetului, iar votul s-a dat in necunostinta de cauza. "Am plecat de la premisa ca nu exista o adresa de raspuns de la Parchet. Spre surprinderea noastra, ma refer la senatorii PDL, am aflat ca de fapt adresa de raspuns de la Parchetul de pe langa ICCJ a sosit la comisia juridica din 9 decembrie 2008. (...) Noi am aflat de existenta acestei adrese numai astazi, la sfarsitul sedintei, dupa vot", a explicat el. Intrebat cum au aflat de existenta acelui document, Urban a spus: "A fost chemata secretara comisiei care ne-a spus ca aceasta adresa a fost introdusa la o mapa secreta, care a fost tinuta la un fiset din dispozitia presedintelui comisiei juridice, dl. Toni Grebla".

In replica, Grebla a precizat ca nu stia continutul acelui document, ca nu a cerut secretizarea acestuia si ca Iulian Urban a fost unul din cei care au cerut in comisie ca Senatul sa se adreseze Parchetului pentru a afla daca exista probe in plus.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a transmis, in replica la cererea Comisiei juridice din octombrie 2008, ca Senatul trebuie sa se pronunte "asupra solicitarii cu care a fost investit in considerarea intregului material care i-a fost inaintat" in cazul Serban Mihailescu.

"Punctul de vedere al Parchetului de pe langa Inlta Curte de Casatie si Justitie este ca se impune ca Parlamentul Romaniei - Senatul sa se pronunte asupra solicitarii cu care a fost investit in considerarea intregului material care i-a fost inaintat", este concluzia procurorului general, Laura Codrutei Kovesi, trimis Comisiei juridice a Senatului.

Documentul transmis de Parchet Senatului a fost pus la dispozitie de catre vicepresedintele Comisiei juridice, senatorul PDL Iulian Urban. Textul este datat 28 noiembrie si inregistrat la Senat pe 9.12.2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.