Ionel Mantog ramane pe functii, desi dosarele sale sunt mai grele decat cele ale unor demnitari demisi si in fosta si in actuala guvernare. Ionel Mantog a fost uns director al institutiei pentru a carei prejudiciere este trimis in judecata: CE Turceni. Acum, el reprezinta institutia in procesul in care tot el este invinuitul.

In 2006, ministrul de atunci al Economiei, Codrut Seres, forta demisia lui Ionel Mantog din functia de secretar de stat din cauza dosarelor sale penale.

Dupa schimbarea puterii, noul ministru al Economiei, Adriean Videanu, l-a numit pe Mantog director al CE Turceni si consilier de stat, in minister, desi acesta era chiar trimis in judecata pentru prejudicirea CE Turceni.
Ieri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a explicat pentru "Adevarul” motivul pentru care sustine un personaj atat de controversat.

"Ionel Mantog este un profesionist. Sistemul energetic are nevoie de el”, sustine ministrul. Numai ca "profesionistul” Mantog este mentinut in functie, desi are dubla calitate: invinuit de prejudicierea unuei institutii, dar si reprezentant al aceleiasi institutii in fata instantei.

Cu alte cuvinte, instanta ii cere directorului Mantog documente care sa probeze activitatea infractionala a invinuitului Mantog.

Colectionarul de dosare

Ionel Mantog, actualul director general al Complexului Energetic Turceni si lider al PDL Gorj, a inceput sa colectioneze dosare penale inca din 2006. Atunci, procurorii anticoruptie au descoperit ca fostul director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) si-a construit, din banii companiei, o vila de 200.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.