Democrat-liberalii au decis sa le interzica propriilor primari, sefi de Consilii Judetene si parlamentari sa candideze pentru Parlamentul European. Senatorul iesean Dumitru Oprea contesta decizia.

Biroul Politic National al democrat-liberalilor a decis luni ca actualii parlamentari, presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene, primarii si viceprimarii nu vor putea candida la euroscrutinul din vara.

Decizia conducerii PDL il lasa in offside pe senatorul PDL de Iasi, Dumitru Oprea, care si-a anuntat saptamana trecuta intentia de a concura pentru un mandat de eurodeputat.

Fostul rector al Universitatii "Al.I. Cuza“, care a mai fost europarlamentar, sustine ca hotararea BPN este nedreapta si ca o va contesta.

"Eu am sa-mi apar dreptul de a candida. Nu imi este indiferent daca acolo din Moldova pe partea de educatie este sau nu un om din primul centru universitar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.