Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca desfiintarea Cancelariei Primului-ministru este necesara deoarece aceasta functiona ca un guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa ce trebuie inlocuita cu un corp mai restrans de consilieri.

"Cancelaria a fost infiintata in 2003. Dupa cum Romania a functionat foarte bine 13 ani fara aceasta Cancelarie, este posibil ca ea sa functioneze si dupa 2009. Cancelaria s-a constituit intr-un guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa", a spus premierul Boc referitor la motivele care stau la baza deciziei de desfiintare a Cancelariei, transmite NewsIn.

Boc a precizat ca acest organism va fi inlocuit de un corp al consilierilor primului-ministru, mai redus numeric si mai flexibil, care sa-l ajute in mod eficient pe seful Executivului. Intrebat care va fi rolul lui Catalin Baba, seful Cancelariei, dupa ce aceasta va fi desfiintata, Emil Boc a precizat ca Baba va continua sa lucreze alaturi de el. "Domnul Baba ramane in randul consilierilor mei. El a venit de la Cluj cu expertiza sa nu pentru o functie, ci ca sa fie un element de sprijin in desfasurarea activitatii Guvernului", a declarat primul-ministru.

Boc a spus ca OUG de desfiintare a Cancelariei va fi discutata miercuri in sedinta de Guvern.

Premierul Emil Boc a anuntat sambata, la Realitatea Tv, ca in termen de zece zile va fi emisa o OUG de modificare a Legii organizarii Guvernului, prin care va fi desfiintata Cancelaria Primului-Ministru.

"Aceasta Cancelarie a fost in vremea lui Tariceanu un Guvern paralel si nu se justifica sa ai doua Guverne: unul la ministere si unul la Palatul Victoria. (...) Daca nu facem aceasta restructurare, nu pot sa cer eu ca premier ministrilor sa faca treaba, sa procedeze la restructurarea agentiilor si a altor institutii guvernamentale". Seful Executivului a spus ca nu se mai justifica doua directii economice, de resurse umane sau juridice, si la SGG si la Cancelarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.