Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni, dupa sedinta BPN, ca a renuntat sa mai candideze la presedintia PNL si ca il sustine pentru aceasta functie pe Crin Antonescu.

"Mi-am anuntat si colegii din Biroul Politic decizia mea - imi mentin intentia de a candida la functia de presedinte al PNL, dar aman candidatura mea pentru viitorul Congres al PNL pe care sunt convins ca-l vom avea dupa alegerile prezidentiale. Pana atunci, il voi sprijini atat eu, cat si sustinatorii mei pentru functia de presedinte al partidului si pentru candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei pe Crin Antonescu", a fost forma sub care Orban si-a anuntat, de fapt, retragerea din cursa pentru presedintia PNL.

Liderul PNL s-a aratat convins ca, dupa alegerile prezidentiale, functia de presedinte al PNL se va vacanta "deoarece presedintele PNL va castiga functia de presedinte al Romaniei". Orban a refuzat insa sa dea detalii despre numarul de voturi pe care poate conta Antonescu la Congres, dar a comentat ca, la nivelul tuturor judetelor, s-a intalnit dorinta de crestere a performantei PNL, de depasire a actualei pozitii a PNL "de sub 20%", transmite NewsIn.

"Il voi sprijini pe Crin Antonescu cu toata forta pe care o am, atat pentru a castiga functia de presedinte al PNL, cat mai ales pentru functia de presedinte al Romaniei", a fost singurul raspuns clar pe care l-a dat Orban la intrebarea ce functie a primit in schimb pentru sustinerea lui Antonescu. "Dupa ce Congresul va hotari forma Statutului, voi decide pentru ce functie candidez", a mai adaugat el.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat saptamana trecuta ca exista posibilitatea ca Ludovic Orban sa se retraga din cursa pentru presedintia partidului, aratandu-se favorabil infiintarii unei functii de "numarul doi" in partid.

"Exista posibilitatea ca unul dintre noi sa-si retraga candidatura, dar nu exista posibilitatea ca eu sa-mi retrag candidatura", a afirmat Antonescu, intrebat daca este posibil ca el sau Ludovic Orban sa renunte la candidatura la sefia PNL. "Infiintarea unei functii de prim-vicepresedinte, de exemplu, consacrarea unui numar doi oficial in partid, e binevenita", a precizat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.