Ministrul afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu efectueaza in cursul zilei de azi o vizita de lucru in Olanda, la invitatia omologului sau, Bernard Bot. Vizita se desfasoara in contextul aniversarii a 125 de ani de relatii diplomatice romano-olandeze si este menita sa continue dialogul politic deosebit de intens si pragmatic dezvoltat in ultimii ani, urmarind identificarea unor noi cai de cooperare si asistenta de interes comun.

In cursul zilei de azi ministrul Ungureanu are consultari cu o serie de oficiali olandezi si europeni: ministrul Afacerilor Externe, Bernard Bot si cu ministrul Afacerilor Europene, Atzo Nicolai, intrevederi cu presedintele Camerei Reprezentantilor, Frans Weisglas, cu lideri ai grupurilor parlamentare din Senat, membri ai Comisiilor de Politica Externa si Afaceri Europene din Senat si Camera Reprezentantilor, cu inaltul Comisar OSCE pentru Minoritati Nationale, Rolf Ekeus, cu reprezentantul UE pentru Republica Moldova, Adrian Jakobovitz de Szeged, precum si cu formatori si lideri de opinie olandezi.

Temele aflate pe agenda de lucru a intalnirilor de azi reflecta procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, consolidarea dialogului romano-olandez din perspectiva noului statut al tarii noastre, de stat in curs de aderare la UE, ratificarea de catre Parlamentul de la Haga a Tratatului de Aderare la UE, derularea proiectelor de asistenta olandeza acordata Romaniei si identificarea de modalitati suplimentare de cooperare, consolidarea arhitecturii institutionale a Uniunii Europene in conditiile noilor evolutii in plan european legate de ratificarea Tratatului Constitutional, rolul Romaniei in plan regional si global. Cu prilejul acestei delegatii ministrul Ungureanu sustine, la Institutul pentru Relatii Internationale "Clingendael", o prelegere cu tema "Romania si aderarea sa la Uniunea Europeana. Implicatii regionale".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.