Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat duminica, la lansarea programului politic al stangii europene, ca si-a propus sa castige alegerile prezidentiale si europarlamentare, sustinand ca PSD nu a "plecat steagul" din cauza ca este parte in coalitia de guvernare, cu PD-L.

"Scopul nostru este castigarea europarlamentarelor (...) Nu va ascund nici ambitia mea, nici ambitia partidului nostru de a castiga presedintia Romaniei in toamna, pentru a da o presedintie care sa aiba intr-adevar echilibru si acest tip de model de societate care credem ca este potrivit Romaniei la 20 de ani de la caderea comunismului si in plina criza economica", a declarat Mircea Geoana la conferinta de lansare a programului politic al stangii europene - Manifesto 2009.

De asemenea, acesta a mai precizat ca o alta dorinta ar fi ca PSD sa obtina un numar de 15 europarlamentari la alegerile din vara, PSD avand in acest moment un numar de zece europarlamentari, informeaza NewsIn.

El a explicat faptul ca participarea la guvernare alaturi de PD-L era "singura formula de stabilitate politica in Romania" pentru diminuarea efectelor crizei, dar acest lucru nu inseamna ca PSD renunta la lupta pentru alegerile din acest an.

"Au existat multe voci, semne de intrebare, daca nu cumva participarea noastra la aceasta mare coalitie ar fi reprezentat un fel de cedare, de plecare a steagului partidului nostru catre alte formatiuni sau catre alti lideri. Am intrat la guvernare pentru ca era singura formula de stabilitate politica in Romania, fara PSD la guvernare riscul ca acest cost al crizei sa fie platit de cei vulnerabili ar fi fost imens, dar sub nici o forma partidul nostru nu renunta la competitia electorala, si dimpotriva avem in acest an cea mai importanta ofensiva politica ideologica si organizatorica pe care a avut-o PSD de multi ani de zile", a declarat liderul social-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.