Pledindu-si cauza in fata reprezentantilor de virf ai PPE, presedintele PC, Dan Voiculescu, a criticat ieri "fostii securisti si comunisti" din economie si "mina de multimiliardari" carora nu le pasa de "masa de oameni care abia o duc de azi pe miine". Revolutia doctrinara prin care trece partidul condus de Dan Voiculescu a implantat in spiritul fostului PUR si al liderului sau idei cu adevarat revolutionare. Mai precis, conservatoare, de inspiratie crestin-democrata. In orice caz, idei care ar putea cu usurinta face din Dan Voiculescu un militant pe modelul fostului PNTCD.

In replica la intrebarile venite dinspre oaspetii europeni pe tema coruptiei si a presupusului control al economiei detinut de reprezentanti ai regimului comunist, presedintele PC a spus ca partidul sau propune aplicarea modelului est-german in materie de dosare, pentru ca "fostii comunisti si structurile Securitatii nu au ce cauta in structurile de conducere ale Romaniei de astazi". "Nimeni nu ia hotariri contra propriilor interese", a mai conferentiat Voiculescu, foarte nemultumit de faptul ca, dupa Revolutie, "esalonul II a preluat puterea de la esalonul I". "PC se lupta cit poate de mult pentru ca aceste lucruri sa se lamureasca", i-a informat liderul conservator pe mai-marii PPE.

Voiculescu a mai vrut sa dea un raspuns si pe tema coruptiei. "Avem o mina de multimiliardari si o masa enorma de oameni care abia o duc de azi pe miine", a pus seful PC degetul pe rana, amintind ca partidul sau a depus la Parlament un proiect de lege care sa impuna obligativitatea "justificarii averilor care nu pot fi justificate prin venit in ultimii 14 ani". Asta pentru ca in UE nu au ce sa caute "functionari cu vile", dar nici "smecheria, coruptia, mita, minciuna, demagogia", a concluzionat liderul PUR, aplaudat ostentativ de ziaristul Mircea Toma, prezent si el la reuniunea PPE de la Bucuresti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.