Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, este unul dintre ministrii care vor fi inlocuiti la remanierea Guvernului. Informatia este confirmata de surse din MMGA si din Partidul Democrat.

NON GRATA

Sursele noastre, atat din cadrul MMGA, cat si din Partidul Democrat, confirma faptul ca Sulfina Barbu nu se mai bucura de sprijin, nici chiar din partea principalului sau sustinator, presedintele Traian Basescu. Ultima nemultumire in ceea ce o priveste pe Sulfina este felul in care a negociat obtinerea pentru programe de mediu a unor credite si fonduri nerambursabile, oferite de mai multe organizatii financiare internationale.

Pentru ca nu vorbeste nici o limba straina, Sulfina Barbu nu s-a descurcat prea bine in timpul negocierilor pentru obtinerea respectivelor credite. Ministrului i se mai reproseaza si faptul ca a luat decizii nesigure in cazul inundatiilor care au lovit tara in ultimele saptamani. Pe lista nemultumirilor se adauga inca un fapt: potrivit capitolului negociat cu Uniunea Europeana, Romania trebuie sa cheltuiasca pentru proiecte de mediu 2,5 miliarde de euro in 2005 si alte 2,5 miliarde in 2006.

Informatiile noastre arata ca, in momentul de fata, Romania are numai o parte din acesti bani, insa nu are deloc programe pentru cheltuirea sumelor. Se pare ca inlocuitorul Sulfinei Barbu ar putea fi Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.