Demisia, la numai 12 zile de la instalare in functie, a ministrului administratiei si internelor, Liviu Dragnea, justificata prin lipsa fondurilor alocate MAI, poate fi lesne pusa pe seama unor scenarii din care nici o varianta nu ar putea fi exclusa.

Dragnea a demisionat chiar in ultima zi in care ar fi trebuit sa aleaga intre postul de ministru de interne si cel de presedinte al CJ Teleorman. Sondajele aratau ca la conducerea judetului ar fi venit un alt partid.

Dragnea ar fi putut fi santajat cu un dosar DNA pentru care, la venirea PSD la guvernare alaturi de PD-L, s-a dat NUP. Asupra lui ar fi putut fi exercitate presiuni atat din interior, cat si din exterior pentru numirea sefilor din MAI, in principal din DGIPI. Dupa ce a luat contact cu MAI, Dragnea ar fi putut constata ca e o caciula mult mai mare pentru el functia de sef peste generali, drept pentru care a preferat sa se intoarca, acasa, la CJ Teleorman, acolo unde ii este locul

Vacantarea postului de sef la Interne a agitat din nou spiritele in PSD. Pretendentii roiesc iarasi in jurul liderului Mircea Geoana. In calcule pentru functia de conducere a Ministerului de Interne erau, ieri, liderul pe-sedistilor prahoveni, Marian Saniuta, fostul senator Serban Nicolae si vicepremierul Dan Nica. Si numele lui Miron Mitrea a fost vehiculat, insa acesta a negat, pe blogul sau, orice fel de pretentie de a fi numit intr-o functie in actualul Guvern

Versiunea oficiala, fonduri insuficiente pentru MAI

Liviu Dragnea si-a motivat demisia prin faptul ca, desi intelege constrangerile bugetare, fara asigurarea resurselor necesare nu poate aplica strategia pe care si-a propus-o si nici nu poate atinge tintele asumate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.